Čovjek koji je prošao "sito i rešeto" otvoreno poručio Mbappeu: "Imaš dva izbora!"

Mbappe na raskrsinici

Čovjek koji je prošao "sito i rešeto" otvoreno poručio Mbappeu: "Imaš dva izbora!"

A. Čaušević

Kylian Mbappe nosi reputaciju najboljeg mladog igrača svijeta bez obzira što je imao užasno Evropsko prvenstvo. 

Mbappe je ostao bez gola na Euru, a da stvar bude gora po njega promašio je ključni kazneni udarac u osmini finala protiv Švicarske.

Nakon ispadanja s kontinentalnog turnira odmah se počelo špekulisati o budućnosti mlade zvijezde koja za sada nema namjeru produžiti ugovor s PSG-om.

Otvoreno pismo Mbappeu je poslao čovjek koji je prošao "sito i rešeto" u svijetu fudbala. Riječ je o Nicolasu Anelki, svojevremeno najtalentovanijem fudbaleru svijeta koji na kraju nije uspio da zasija u punom sjaju.

Anelka je vrlo često mijenjao klubove, Real Madrid ga je svojevremeno platio 25 miliona eura, još je igrao za Arsenal, PSG, Liverpool, Fenerbahce, Chelsea, Juventus. Oprostio se prije četiri godine.

Imao je problema i u reprezentaciji Francuske. Pred Svjetsko prvenstvo 2010. godine izbačen je iz nacionalnog tima zbog komentara usmjerenih protiv tadašnjeg selektora Raymonda Domenecha.

Oglasi

Upravo i Mbappeu zbog njegovog karaktera i prepotentosti slijede problemi u reprezentaciji Francuske ukoliko ne promijeni stav pošto se već svađao sa Antoineom Griezmannom i Paulom Pogbom.

Kada je u pitanju nastavak karijere Anelka je jasno poručio 22-godišnjem sunarodnjaku da mora napustiti PSG ukoliko želi da napravi globalni utjecaj i osvoji Zlatnu loptu.

"Ako želiš primiti najbolje pohvale, moraš napustiti PSG u jednom trenutku. Sve što uradiš u Parizu će biti dobro, ali neko će ti uvijek reći: Dobro, bio si dobar s PSG-om, ali samo u Francuskoj", počeo je Anelka.

"Najbolje lige su u Engleskoj i Španiji, zašto se ne takmičiš protiv najboljih fudbalera. Imaš dva izbora, da ostaneš u PSG-u ili odeš u Real Madrid. Moraš odlučiti"

Oglasi

"Ako želiš Zlatnu loptu, što bi trebao tražiti da osvojiš nakon Cristiana Ronalda i Lionela Messija, moraš se takmičiti s najboljim."

"Francuska liga nije loša, nemoj me pogrešno razumjeti, ali mislim da je engleska liga najteža. Ako želiš biti jedan od najboljih, uradi što radiš u PSG-u, ali ponovi to i sa Chelseajem, Manchester Unitedom, Arsenalom, Cityjem ili Liverpoolom."

"Ili otiđi u Španiju u Real ili Barcelonu. Ili možda Italiju. Onda možemo pričati o globalnom utjecaju", završio je Anelka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe ulazi u posljednju godinu ugovora s PSG-om. Za sada nema naznaka o produženju saradnje. Ukoliko ne dođe do sporazuma u narednim sedmicama sjajni ofanzivac bi cijelu sezonu mogao presjediti na klupi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasi_It
U realu će propast ko Robino
3 7
Skopidoo
Real te ceka!
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi