Donnarummu čeka pravo razočarenje po dolasku u Pariz
Foto - EPA

Neće biti prvi golman

Donnarummu čeka pravo razočarenje po dolasku u Pariz

Midhat Šljivak

Gianlugi Donnarumma (22) uskoro će biti predstavljen kao novi golman PSG-a.

Sjajni italijanski golman prihvatio je ponudu francuskog velikana i potpisao je ugovor do juna 2026. godine.

Međutim, Donnarummu čeka poprilično razočarenje po dolasku u Pariz jer će mu biti saopšteno da neće imati ulogu prvog golmana.

Telefoot tvrdi da je trener Mauricio Pochettino već odlučio da će broj jedan na Parku prinčeva ostati iskusni Kostarikanac Keylor Navas i da će Donnarumma za početak predstavljati veliku konkurenciju.

Bit će svakako veoma interesantno vidjeti kako će Donnarumma reagovati na ovu odluku jer sigurno ni on nije došao u Pariz kako bi šansu čekao sa klupe.

Navas (34) već je dvije sezone član PSG-a. Stigao je iz Real Madrida i pokazao se kao odlično rješenje među stativama.

Sada mu je konkurencija jača nego ikad i vidjet ćemo hoće li uspjeti zadržati 'jedinicu' pored zaista sjajnog Donnarumme.

Gigi je prethodnih šest godina bio član Milana. Dobio je šansu da sa 16 godina stane među stative i priliku je maksimalno iskoristio.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Postao je veoma brzo prvi golman Rossonera. Nastupio je u 251 utakmici za klub, ali među navijačima kluba nije omiljen zbog konstantnog trčanja za novcem i odbijanja poprilično dobrih ponuda za nastavak saradnje.

Donnarumma će u Parizu zarađivati 12 miliona eura po sezoni, a nosit će i svoj omiljeni broj 99 na dresu.

Top Komentari

GuiliDamou
Dajte ljudi molim vas… budite ozbiljni…
9 2
Manager
Donaruma će biti prvi golman
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi