Marcelo u iznenađujućem transferu seli na Apenine

Odlazi iz Reala

Marcelo u iznenađujućem transferu seli na Apenine

Admin Čaušević

Čini se da se osipa slavna generacija Real Madrida koja je nekoliko puta pokorila fudbalsku Evropu i svijet. 

Nakon povrede Leonarda Spinazzolle, Jose Mourinho je odlučio da zakuca na vrata Real Madrida i pokušada dovede Marcela.

Marcelu ugovor s Realom ističe na ljeto 2022. godine i trenutno je daleko od dogovora oko produženja što će u Romi pokušati iskoristiti.

Legendarni Brazilac iza sebe ima očajnu sezonu, bio je u drugom planu kod Zinedinea Zidanea, a teško da će se šta promijeniti i dolaskom Carla Ancelottija.

U Romi se nadaju da će angažovanjem Mourinha postati mamac za zvučna imena te da će konačno napraviti konkuretan tim u borbi za Scudetto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećanja radi, Marcelo je u Real stigao početkom 2007. godine iz Fluminensea u tranferu vrijednom 6.5 miliona funti.

Ukupno je sa "kraljevskim klubom" osvojio 22 trofeja, a odigrao je ukupno 528 utakmica, Postigao je pritom 38 pogodaka kojima je dodao i 101 asistenciju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Jes, kako da ne
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi