Niko nije rekao brutalniju istinu o Messiju i Ronaldu: "Nisu bili pametni, karijere su im gotove"

Anelka za RMC Sport

Niko nije rekao brutalniju istinu o Messiju i Ronaldu: "Nisu bili pametni, karijere su im gotove"

Eldar Ganibegović

Ljeto 2021. godine bilo je specifično po transferima dva najveća fudbalera u 21. vijeku, Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Cristiano Ronaldo jej iz Juventusa otišao u Manchester United, odnosno vratio se u taj klub za koji je igrao do 2009. godine kada prelazi u Real Madrid.

S druge strane, kao posljedica užasne finansijske situacije u Barceloni, Lionel Messi je bio primoran da napusti katalonski klub i kao slobodan igrač došao je u PSG.

Bivši francuski fudbaler Nicolas Anelka ta dva poteza ocijenio je kao greške legendarnog dvojca.

"Njihove su karijere gotove i mislim da obojica moraju biti jako zadovoljni onim što su postigli u posljednjih 15 godina. Bili su iznad ostalih i sada je normalno da uspore", rekao je Anelka za RMC Sport i dodao:

"Više me iznenadio Messi nego Ronaldo, mislio sam da će Messi prošetati Francuskom, a Ronaldo da će imati više poteškoća u Engleskoj jer je za mene Premier liga najzahtjevnije prvenstvo na svijetu".

Oglasi

"Obojica su trebali biti pametniji. To se događa igračima koji žele igrati duže. Nisu bili pametni. Trebali su razmišljati o tome da se prihvate manje komplikovanog izazova jer morate donijeti ispravne odluke da biste završili vrh", smatra Francuz.

"Ima igrača koji se ne ustručavaju završiti s 32, 33 ili 34 godine kako ne bi bili kritikovani. Zaustavio sam se s 36, ali s 32 sam otišao u Kinu", zaključuje.

Anelki nije jasno kako je Messi odlučio da potpiše za PSG u četvrtoj deceniji života, a naglašava i da mu je još manje jasan Ronaldov potez da se vrati u United s kojim je već jednom dotakao vrh.

Anelka je inače u svojoj karijeri promijenio veliki broj timova i država. Karijeru je počeo u PSG-u,a igrao je još za Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Fenerbahce, Bolton, Chelsea, Shenhuu, Juventus, WBA i Mumbai City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za reprezentaciju Francuske je na 69 nastupa postigao 14 golov s kojom je bio i prvak Evrope 2000. godine, a iste godine postao je prvak i na klupskom nivou s Real Madridom kada je osvojena Liga prvaka.

Na krov Evrope popeo se i s Chelseajem 2012. godine, a nacionalna prvenstva osvajao je u Italiji (Juventus), Turskoj (Fenerbahce) i Engleskoj (Arsenal i Chelsea), a 2009. godine je s 19 golova bio i najbolji strijelac Premiershipa.

Top Komentari

emanuelmacron
nemogu ja tebe da shvatim,pa ljude sad interesuje novac,**** se njih za klub,ili kako ce igrat,
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi