Najmlađi debitant u historiji Premijer lige pronašao novi klub

Potpisuje za novog premijerligaša

Najmlađi debitant u historiji Premijer lige pronašao novi klub · Saznajemo

E. Ganibegović

Dobojska Sloga uskoro će predstaviti novo pojačanje. 

Novi premijerligaš u svoje redove doveo je 20-godišnjeg veznog fudbalera Anesa Hrustanovića, koji je u dosadašnjem dijelu karijere igrao za FK Mladost Doboj-Kakanj.

Kako saznaje SportSport.ba, ovaj talentovani Kakanjac se već priključio treninzima Sloge, dogovorio uslove s klubom i u narednih dan-dva očekuje se da stavi paraf na ugovor s novim bh. premijerligašem. 

Hrustanović već ima trogodišnje iskustvo igranja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u dresu Mladosti te će sigurno predstavljati veliko pojačanje za Slogu kojoj je primarni cilj izboriti ostanak u ligi. 

Prošao je Hrustanović i reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine od onih najmlađih uzrasta pa sve do U19, te će na premijerligaškim terenima imati priliku da izbori poziv i za U21 tim. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Hrustanovića bh. javnost pamti iz aprila 2018. godine kada je postao najmlađi igrač koji je ikada zaigrao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Tada ga je trener Mladosti Nermin Šabić u porazu od Borca (4:2) u Banjoj Luci u igru ubacio u 71. minuti u dobi od 16 godina i 45 dana.

Top Komentari

BiH1510
Odlican igrac
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi