Dinamovo veliko pojačanje danas je u Zagrebu na ljekarskim pregledima!
FOTO: EPA

Modri žele odbraniti naslov prvaka

Dinamovo veliko pojačanje danas je u Zagrebu na ljekarskim pregledima!

Samir Mlaćo

GNK Dinamo je počeo sa pripremama za drugi dio sezone, a glavni cilj ekipe Sergeja Jakirovića je stići Hajduk i osvojiti novu titulu prvaka.

Neće to biti nimalo lako, Dinamo nije igrao dobro u prvom dijelu sezone i sjajni Hajduk je to sve iskoristio. Ipak, u Zagrebu su svjesni da ništa nije gotovo, ali i da moraju odraditi kvalitetan prelazni rok.

Bh. reprezentativac Luka Menalo će prema svemu sudeći put Slovenije ili Turske, te neće ostati stanovnik Maksimira. U međuvremenu je sve spremno za novo pojačanje.

Danas u Zagreb stiže Takuya Ogiwara koji će obaviti ljekarske preglede, a zatim potpisati posudbu sa Dinamom. Ukoliko sve bude po planu, na kraju sezone Dinamo bi otkupio Japanca za 700.000 eura.

Bio bi Japanac prva opcija Jakirovića na lijevom beku i svjesni su u Dinamu da nemaju prava na kiks.

Ogiwara stiže iz Urawe Redsa, nedavno je igrao i na Svjetskom klupskom prvenstvu, te je bio standardan u svom klubu. Upisao je 28 nastupa u J- ligi, a ima 24 godine.

Oglasi

I pored toga spada u mlađe igrače u japanskoj ligi, jer se radi u ligi u kojoj je veliki broj starijih nogometaša. Japanac je spreman za Dinamo i Jakirović vjeruje da će biti veliko pojačanje te pomoći u 'rušenju' Hajduka.

Ogiwara će tako biti drugi Japanac u svlačionici Dinama, a tu je već Takuro Kaneko. Kaneko je i pomogao u dovođenju svog sunarodnjaka s obzirom da mu je dao brojne savjete i na kraju ga i nagovorio da krene put Zagreba.

Hrvatski mediji prenose da je Kaneko zapravo poručio Ogiwari da se neće pojakati ukoliko dođe u Zagreb, a zanimljivo da je iz Japana prethodnih dana stigla vijest da se u sve upetljao i Hajduk.

Navodno su i Splićani željeli navedenog nogometaša, a špekuliše se da su samo zapravo željeli pokvariti posao Dinamu, no prema svemu sudeći nisu uspjeli.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon prvog dijela sezone Hajduk je jesenji prvak i ima 41 bod, dok je Rijeka na 35 uz utakmicu manje, a Dinamo ima 34 i dvije utakmice manje. Sa dvije pobjede Modri bi se uključili u borbu za prvaka i cilj im je jasan.

Naredni veliki derbi između Hajduka i Dinama igra se u mjesecu martu na Poljudu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi