Anes Mašić: Želimo se što bolje spremiti, od Sliškovića svi možemo mnogo naučiti
Pokazao kvalitete u mladim selekcijama Plemića, sada pred novim izazovom

Junior Plemića na pripremama sa seniorskim timom

Anes Mašić: Želimo se što bolje spremiti, od Sliškovića svi možemo mnogo naučiti

S. Mlaćo

Nogometaši Zrinjskog startali su sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi. Iako za FK Sarajevo zaostaju pet bodova, na prvom treningu Plemića vladala je pozitivna atmosfera, a Blaž Slišković vjeruje da titula ponovo može doći Pod Bijeli brijeg.

Zrinjski je doživio određene promjene u igračkom kadru i sigurno će ih biti i u narednom periodu, a sa Plemićima će u narednom raditi i junior Anes Mašić, jedan od najtalentovanijih mladića iz omladinskog pogona Plemića.

Mašić je u protekloj polusezoni imao problema sa povredom, no i pored toga je uspio upisati tri pogotka u prvenstvu, te dva u Kupu.

Sam rad sa seniorskim timom i kolegama koje brane titulu prvaka za njega je priznaje velika čast.

"Za mene Nova godina nije mogla ljepše početi. Rad i treniranje sa prvom ekipom nije mala stvar. Ima tu mnogo kvalitetnih igrača od kojih mogu da naučim dosta toga, a pored toga tu je i šef Blaž Slišković od kojeg svi možemo naučiti. Moja očekivanja kao i ostalih saigrača su da se što bolje spremimo i odradimo pripreme na najbolji mogući način", kaže Mašić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I narednu polusezonu Mašić ima pravo igrati za juniore Plemića, no vjeruje da u prvom timu može pokazati kvalitete i opravdati povjerenje stručnog štaba koji ga je priključio starijim kolegama.

"Konkurencija je stvarno jaka, ali radom, trudom i zalaganjem svi se borimo za svoje mjesto u ekipi. Ako mi se ukaže prilika naravno da ću se potruditi i dati svoj maksimum kako bi opravdao povjerenje ljudi iz kluba i stručnog štaba", dodao je brzonogi Mašić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kobe4life
Dok doktor Dragan Covic slavi odlikovanje srpskog komandanta koji je napao pola Dalmacije, Zrinjski se kiti igračima bošnjačkog porijekla i kvari etnički cistu sliku svih hrvatskih klubova prvenstveno Širokog, ccc na sta je hrvatski narod spao, da slave srpske komandante i da im fudbal igraju Bošnjaci
20 4
Mirko
Opet ćemo biti prvi????????
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi