"Anfield je mjesto gdje se stvaraju čuda, ali ovaj preokret ima samo jedno ime - Jurgen!

Jose Mourinho o velikom preokretu

"Anfield je mjesto gdje se stvaraju čuda, ali ovaj preokret ima samo jedno ime - Jurgen!

M. Šljivak

Jose Mourinho oduševljen je onim što je ekipa Liverpoola napravila protiv Barcelone.

Redsi su napravili čudo na Anfieldu. Slavili su sa 4:0 i prošli su u finale Lige prvaka, gdje ih nakon poraza od 0:3 iz prvog meča, apsolutno niko nije vidio.

Nekadašnji Liverpoolov rival koji im je često znao kvariti raspoloženje vodeći prije svega Chelsea, Jose Mourinho, oduševljen je preokretom Redsa.

On je u komentaru za beIN Sports itekako fasciniran onim što su napravili.

"Nisam očekivao ovo. Rekao sam da ništa nije nemoguće, ali Anfield je mjesto gdje nemoguće postaje moguće. Moram reći, ovaj preokret ima samo jedno ime - Jurgen. Ovdje nije riječ o taktici, filozofiji, ovo je srce i duša, i fantastična emptatija koju je kreirao među igračima", rekao je Mourinho i dodao je:

"Mogli su lako da završe fantastičnu sezonu bez trofeja, a sada su na korak da postanu evropski prvaci. Smatram da to Jurgen zaslužuje. Posao koji radi u Liverpoolu je fantastičan i ovo je zbog njega. Ovo je odraz njegove ličnosti, duha. Ne kuka što mu nedostaju igrači, ne kuka što igraju 60 utakmica u sezoni. Drugi treneri to rade i plaču zbog 45 utakmica u sezoni. Ovo je sve zbog Jurgenovog mentaliteta".

Posebni se dotakao i čudesnog četvrtog gola. Svi su iz Barce stajali, a Liverpool je slavio.

"Taj četvrti gol kada biste vidjeli u omladinskim kategorijama, rekli biste da djeca nemaju mentalitet da igraju fudbal. Taj gol pokazuje kakvo im je stanje uma bilo u tim trenucima. Volio bih da mi to Valverde objasni", ističe Mourinho i zaključuje:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Anfield je magično mjesto. Tu mogu postići gol i bez igrača, kao što se to desilo u sezoni 2004/2005 kada Luis Garcia nije zabio več je publika"; istakao je Mourinho aludirajući na čuveni gol koji je njegov Chelsea tada izbacio daljeg takmičenja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi