Ožiljak kao ogledalo jednog života! Patio je i borio se, sade je sve naplatio i to na šokantan način

Ispunio je san ocu kojeg je izgubio sa devet godina

Ožiljak kao ogledalo jednog života! Patio je i borio se, sade je sve naplatio i to na šokantan način

Admin Čaušević

Na Svjetsko prvenstvo ga je ispratio hiljade fanova što možda dovoljno govori koliko je cijenjen i voljen u rođenoj zemlji. I sam poziv u Katar je bio igra sudbine, baš kao što je to tokom cijelog njegovog života jer svako malo sudbina se s njim poigra. 

Plakao je on, plakala mu je žena kada je ostao bez poziva za Svjetsko prvenstvo, iako je to zaslužio, ako ne zbog ove sezone, onda zbog svega što je uradio za svoju zemlju proteklih godina.

Onda se desilo čudo. Njegova selekcija je doputovala u Katar, odigrala je pripremnu utakmicu i selektor je poručio da neki igrači nisu spremni i da će morati poslati nove pozive.

Jedan poziv je otišao i na adresu Angela Corree, sjajnog napadača Atletico Madrida koji je tako dobio priliku da ispuni očev san. Zaigrat će za svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu.

Correu su u Katar sa aerodroma ispratili hiljadu njegovih fanova. Vjerovatno nije zabilježen slučaj da jedan igrač na takav način ode u Katar te uz toliku podršku.

Oglasi

Ovaj 27-godišnjak je bio član reprezentacije Argentine koja je prošle godine osvojila Copa Americu, a sada će dobiti priliku da se popne i na svjetski tron.

Moglo bi se reći da mu se konačno i sreća osmjehnula nakon svega što je prošao u životu. Njegov torzo sa ogromnim ožiljkom i tetovažom je na neki način ogledalo svega šta je prošao.

Correa iza sebe ima tešku životnu priču, ali nakon godina čekanja konačno je dočekao priliku da svog pokojnog oca učini ponosnim

U dobi od 10 godina ostao je bez oca koji je bio taj koji je sanjao da će mu sin biti fudbaler. Ubrzo nakon toga izgubio je i dvojicu od svojih 9 braće.

Kad je postao profesionalac, Angel je preuzeo na sebe uzdržavanje cijele porodice. Koliko cijeni svoju majku pokazao je prije dvije godine kada se ošišao kako bi je podržao u borbi protiv raka.

A kada je 2014. godine potpisao ugovor s Atletijem, dijagnosticiran mu je srčani problem koji je mogao završiti njegovu karijeru.

Jorgandžije su mu platile operaciju, a samo mjeseci kasnije popularni Angelito je bio spreman za igru. Zato njegov ožiljak na prsima, odmah ispod tetovaže ga stalno podjseća na sve šta je prošao u životu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Blagi operativni zahvat imao je i prije nekoliko mjeseci. Međutim, o odustajanju nikad nije razmišljao. Slomio se kada je ostao bez poziva za Katar, ali sudbina je odlučila da ga šokira i da mu priliku o kojoj sanja svaki fudbaler - da sa svojom zemljom osvoji Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti