Messi ga voli, Argentinci žele, ali današnji lajk mogao bi mu zauvijek zatvoriti vrata
Mlada zvijezda Manchester Uniteda rođena je u Madridu, ali nastupao bi za Argentinu

Nije mu to trebalo

Messi ga voli, Argentinci žele, ali današnji lajk mogao bi mu zauvijek zatvoriti vrata

Edmir Škorić

Napadač Manchester Unije Alejandro Garnacho impresionirao je nastupima u Engleskoj u posljednje vrijeme, ali nije dobio poziv selektora Argentine Lionela Scalonija.

Scaloni je objavio najprije spisak od 26 putnika za Katar, da bi u međuvremenu ostao bez Joaquina Corree i Nicolasa Gonazleza, ali ni to nije pomoglo Garnachu. Umjesto njega u napad Argentine Scaloni je pozvao Atleticovog Angela Correu.

Naknadni poziv stigao je i ofanzivnom veznjaku Thiagu Almadi, koji je u januaru potpisao za MLS ekipu Atlantu United.

Garnacho je nakon objavljene vijesti lajkao jednu objavu sa svog Twittera, a u spornoj objavi je pisalo: "Neće pozvati Garnacha jer je Španac". Mogao bi ga taj nesmotren potez koštati budućih nastupa u dresu Argentine...

U četvrtak poslijepodne, mnogi Unitedovi navijači bili su optimistični glede Garnachovih šansi da uđe u tim od 26 igrača nakon komentara Lionela Scalonija.

Ove sezone je postigao dva gola za Manchester United za dvije bitne pobjede - nad Sociedadom u EL i Fulhamom u Premier ligi

Napadačem Manchester Uniteda impresioniran je i Lionel Messi, a prvi put je poziv u Argentinu dobio u martu, kada je uvršten na širi spisak za duele protiv Venezuele i Ekvadora.

Nedavno je postigao gol za pobjedu protiv Fulhama, a bio je i strijelac u pobjedi nad Real Sociedadom.

Garnacho je rođen u Madridu, igrao tri meča za U18 špansku reprezentaciju, a onda zaigrao ove godine za U20 selekciju Argentine, pa se nadao da će dobiti šansu da zaigra za zemlju svoje majke u Kataru na Svjetskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

S obzirom da je ovog ljeta napunio 18 godina, mnogo vremena je ispred njega i naravno tek ga očekuju oni najveći izazovi u karijeri, ali i najveće stvari.

U Manchesterovu akademiju došao je 2020. godine iz Atletico Madrida, a igra na poziciji lijevog krila. Ove sezone je u Premier ligi sakupio tri nastupa i dao pogodak, u posljednjoj utakmici na Craven Cottageu. U Evropskoj ligi ima četiri nastupa i jedan u Liga kupu Engleske.

Top Komentari

user1639705257
Manchester Unije???? E jbga novinar -:)))
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi