Najpotcjenjeniji igrač ikada: Izgladnjelom dječaku je prijetio rudnik, a postao je neopjevani heroj

Uvijek je u sjeni drugih

Najpotcjenjeniji igrač ikada: Izgladnjelom dječaku je prijetio rudnik, a postao je neopjevani heroj

Admin Čaušević

Dok svi pričaju da je Svjetsko prvenstvo u Kataru posljednje za Lea Messija, Luku Modrića i Cristiana Ronalda u svemu se zaboravlja jedan čovjek. Neopjevani heroj i čovjek koji se opravdano može smatrati najpotcjenjenijim u historiji. 

Kao dječak nije imao šta jesti. Podrugivali su mu se da je neuhranjen, a prijetio mu je posao u rudniku kao i većini njegovih vršanjka. Roditelji su jedva sastavljali kraj sa krajem i jedva su skupljali novac za kopački.

"To ću uvijek držati u sebi. Za mene igranje fudbala i posjedovanje kopački je značilo da onda sestre neće imati ništa", ispričao je svojevremeno o svome teškom djetinjstvu.

Ljekari su preporučili da se obavezno bavi nekim sportom. Imao je hiperkinetski sindrom. Kako je bio mršav borilačka vještina nije dolazila u obzir pa su se skromni roditelji odlučili za fudbal. I nisu pogriješili.

Di Maria je imao jako teško djetinjstvo i fudbal mu je bio jedini spas

Njihov sin rođen na Valentinovo 1988. godine danas je na krovu svijeta. Uspio je ono o čemu sanja cijelog života. Svojoj naciji je podario trofej prvaka svijeta.

Argentina je u nezaboravnom finalu pobijedila Francusku. Leo Messi sa dva gola i Emiliano Martinez su oni o kojim se najviše priča, a u njihovoj sjeni je završio Angel Di Maria, nešto što ga proganja tokom cijele karijere.

Oglasi

Neopjevani heroj. Atribut koji mu savršeno pristaje. Iako nije bio spreman za svih 90 minuta skupio je snage i bio starter. Izborio je penal i zabio drugi gol i više nego dovoljno da ostavi neizbrisiv trag.

Finale Mundijala 2014. godine je propustio zbog povrede. Isto nije smio sebi dopustiti. Čuvao se u Juventusu, ali su ga povrede stizale. Bojao se za nastup na najvažnijem turniru u karijeri.

I tokom samog prvenstva imao je određenih fizičkih problema, ali je bio dovoljno snažan i spreman da bude na nivou kada je to najpotrebnija.

Svoj posljednji meč u dresu reprezentacije je okončao osvajanjem Svjetskog prvenstva, savršeni kraj za savršenu fudbalsku karijeru u kojoj je osvojio sve što je vrijedno u fudbalu.

Oglasi

Nakon što je zabio gol prvo je ludo proslavio, a onda je i pustio suzu. Suzu radosnicu. Kraj je teško ispratio. Više nije gledao na teren nego što je jeste. Ali se završilo na najbolji mogući način.

Zabio je gol za osvajanje Olimpijskih igara 2008. godine, bio je igrač finala Lige prvaka 2014. godine i prekinuo post Reala, zabio je gol za osvajanje Copa Americe i bio je strijelac u finalu zu osvajanje Mundijala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Šta više čovjek da traži od njega? Iako nikada nije osvojio prestižnu individualnu nagradu bez ikakve sumnje Di Maria je rame uz rame sa igračima koji se smatraju najboljim u historiji.

Trenutno je član Juventusa. U Evropi ćemo ga gledati još jednu polusezonu. Na ljeto će se vratiti u svoj Rosario Central što mu je oduvijek i bila želja. Završiti karijeru u voljenom klubu sa svojim navijačima.

Top Komentari

Di Maria doktor fudbala
3 2
pjanke.sa
Molim vas ispravite naslov. Ova djeca ovdje su svakako nepismena, mislice da se stvarno pise „najpotcjenjeniji“ a ne „najpodcjenjeniji“.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi