Godina za pamćenje krunisana je spektakularnom tetovažom

Di Maria predstavio novu tetovažu

Godina za pamćenje krunisana je spektakularnom tetovažom

E. Škorić

Argentina je prošle nedjelje u Dohi pobijedila Francusku nakon boljeg izvođenja penala i tako osvojila treći naslov svjetskog prvaka.

Argentinci su tri puta bili prvaci svijeta, no za sve argentinske igrače bila je ovo prva Boginja. Prethodne dvije osvojene su davno, prije 90-ih, prvo u vremenu Marija Kempesa, zatim i Diega Maradone.

Slavlje koje danima traje najbolje pokazuje koliko trofej znači i nogometašima, ali i navijačima i svim Argentincima i onima koji vole tu zemlju.

Angel Di Maria ne želi zaboraviti kraj 2022. pa je odlučio tetovirati trofej sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

Pet dana nakon osvajanja trofeja, Angel Di Maria, poznati ljubitelj tetovaža, odlučio je na svoju kožu utisnuti sliku trofeja Svjetskog prvenstva.

Veznjak Juventusa o novoj tetovaži obavijestio je fanove na društvenim mrežama, gdje je podijelio slike iz salona u kojem je istetovirao trofej na nozi.

Oglasi

Di Maria je rijetki nogometaš koji se učinio na ovaj potez, dok se većina Argentinaca već tetovirala i uglavnom na tijelu imaju datum osvojenog trofeja, likove svojih junaka poput Lionela Messija ili Emiliana Martineza.

Tetovaža Angela Di Marije

Odlučio je istetovirati lik Messija na leđima, ali mu je tattoo majstor uništio život

Lionel Messi je doživio vrhunac karijere osvojivši Svjetsko prvenstvo u Kataru, a Argentinci već danima slave treći naslov svjetskog prvaka.

Messi je Argentinima ikona godinama, no sada je ipak ušao u one besmrtne. Širom Argentine najviše posla imaju tatoo saloni, pošto svi žele tetovažu s datuom osvojenog trofeja i - ponajviše - likom Messija koji diže Boginju.

No, jedan od navijača doživio je apsolutni kolaps, pošto mu je jedan od tattoo majstora istetovirao Messija koji ne liči na sebe - izgleda mnogo deblje i ima značajno promijenjenu facu.

Fotografija užasno istetoviranog Messija na leđima navijača je postala viralna, s desecima hiljada lajkova i preko 1500 komentara, od kojih je većina ironična.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Kada je Rooney osvojio Svjetsko prvenstvo?", "Ovo je Messi koji osvaja Svjetsko prvenstvo 2030. godine, s 20 kilograma viška", "Osoba koja je napravila ovu tetovažu obožavatelj je Cristiana Ronalda", "Izgleda kao bugarski Messi" samo su neki od komentara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi