Kraj za Ahmedhodžića i Bordeaux?

Teška situacija

Kraj za Ahmedhodžića i Bordeaux?

H. Zilić

Čini se da su Žirodinci došli do samog zida.

Bordeaux u utakmici 36. kola Ligue 1 na poluvremenu gubi od Angersa rezultatom 2:0.

Ovo znači da će Ahmedhodžić i društvo u slučaju poraza danas skoro pa sigurno ispasti u Ligue 2.

Trebalo bi im čudo, a ako naredne sedmice u zaostaloj utakmici St. Etienne upiše tri boda protiv Nice, a danas Bordeauxu izgubi od Angersa, Žirodinci će matematički izgubiti sve šanse i za play out.

Bordeuax je jedan od najstarijih timova u Evropi osnovan 1881. godine. Šest puta su bili prvaci Francuske, a posljednja titula osvojena je 2009. godine. Pored toga imaju četiri Kupa Francuske, tri Liga Kupa i tri Super Kupa. Na tabeli najtrofjenijih francuskih klubova u samom su vrhu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osvojili su Intertoto Kup 1995. godine, a posljednji trofej bio je Kup Francuske 2013. godine.

Bordeaux je 1991. godine igrao posljednji put u drugoligaškom društvu i od tada su konstantno u eliti i samom vrhu francuskog fudbala, ali ova sezona će najvjerovatnije biti jedna od najtežih u historiji kluba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi