Ahmedhodžiću finiš sezone kao iz noćne more: Bordeaux pred zidom!

Ligue 1

Ahmedhodžiću finiš sezone kao iz noćne more: Bordeaux pred zidom!

H. Zilić

Ove sezone mogli bi svjedočiti jednom od najvećih iznenađenja u evropskom fudbalu.

Tri kola prije kraja francuske Ligue 1, Bordeauxu se nalazi na 19. poziciji sa 27 bodova, šest manje od sigurne zone i pravo ih čudo može spasiti od ispadanja u niži rang.

Clermont im bježi šest bodova, a play out pozicija gdje je St. Etienne bježi četiri boda.

Novi šamar Žirodinci su doživjeli danas porazom od Nice 0:1.

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić došao je kao veliko pojačanje iz Malmea, ali čini se da bi mogao imati sezonu iz noćne more.

Ahmedhodžić je u cijeloj priči najmanji kirvac, jer Bordeauxu od samog starta sezone igra katastrofalno, a i navijači su u nekoliko situacija pravili nerede na stadionu kao opomenu za rezultate, čini se da ni to nije urodilo plodom.

Bordeuax je jedan od najstarijih timova u Evropi osnovan 1881. godine. Šest puta su bili prvaci Francuske, a posljednja titula osvojena je 2009. godine. Pored toga imaju četiri Kupa Francuske, tri Liga Kupa i tri Super Kupa. Na ljestvici najtrofjenijih francuskih klubova u samom su vrhu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osvojili su Intertoto Kup 1995. godine, a posljednji trofej bio je Kup Francuske 2013. godine.

Bordeaux je 1991. godine igrao posljednji put u drugoligaškom društvu i od tada su konstantno u eliti i samom vrhu francuskog fudbala, ali ova sezona će najvjerovatnije biti jedna od najtežih u historiji kluba.

Top Komentari

King_Kenny
...dobar je nas Ahmed Hodzic,ali za turske 2.lige.
1 3
Eno30
E moj Anele gdje si poletio u propali klub koji je kanta za nabijanje. Bolje da si ostao u Malmo jos jednu sezonu pa mozda bi onda moga bolji transfer napraviti
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi