PSG "zabranio" Lionelu Messiju da slavi osvajanje Svjetskog prvenstva

Argentinac sve mirno prihvatio

PSG "zabranio" Lionelu Messiju da slavi osvajanje Svjetskog prvenstva

Eldar Ganibegović

Lionel Messi će večeras igrati po prvi put domaću utakmicu s PSG-om nakon osvajanja Mundijala u Kataru. Klub je donio za njega jednu tešku odluku, no on ju je mirno prihvatio.

U okviru 18. kola francuske Ligue 1 PSG večeras na svom terenu dočekuje ekipu Angersa.

Lionel Messi se tako vraća na Park prinčeva po prvi put nakon što je postao prvak svijeta s Argentinom, ali nikakve ceremonije neće biti. 

Tako je odlučio PSG. Klub je htio da pod svaku cijenu izbjegne bilo kakve negativne reakcije od strane navijača.

Odluka nije uticala na Južnoamerikanca, koji je razumio situaciju i nije smatrao da postoji bilo kakav problem između njega i kluba nakon odluke, prenose mediji u Francuskoj. 

Ipak, teško je očekivati da Messi ne dobije salvu ovacija kada spiker pročita njegovo ime i prezime uoči početka utakmice.

Oglasi

Messi je najavljen među starterima za utakmicu, a partner u napadu bi mu mogao biti Neymar, kojii se vraća nakon odslužene suspenzije.

"Mesijanski ugovor" potpisuje Lionel Messi?

Novinari iz Marce pišu da će Lionel Messi potpisati "mesijanski ugovor", superiorniji od sadašnjeg, koji je ionako sa finansijske tačke gledišta bio impresivan.

Lionel Messi sada ima godišnju platu od 30 miliona eura godišnje u PSG-u. Iako je Argentinac napunio 35 godina, u novom ugovoru imat će veću platu, čemu je najviše doprinio status pobjednika Svjetskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na sastanku koji će se održati narednih sedmica bit će utvrđeno trajanje novog ugovora. U ljeto 2021. Lionel Messi je potpisao dvogodišnji ugovor sa PSG-om, što se očekuje i sada.

Druga opcija koju obje strane razmatraju je potpis na godinu dana, sa mogućnošću produženja za još jednu godinu.

Top Komentari

Ecosport
iebe se njega za PSG navijače, bitno je da je proslavio u Argentini
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije