Angola u finalu bolja od Tunisa

Prvenstvo Afrike za rukometašice

Angola u finalu bolja od Tunisa

Adnan Beganović

Ženska rukometna reprezentacija Angole na 19. prvenstvu Afrike došla je do svoje 10. titule.

Reprezentativke Angole u finalu su bile boje od Tunisa (31:30), a obje ove reprezentacije samim plasmano u finale prvenstva Afrike, obezbjedile su učešće na Svjetskom prvenstvu  uBrazilu 2011. godine. Pored Angole i Tunisa plasman na SP obezbjedila je i reprezentacija Obale Slonovače koja je u susretu za 3. mjesto pobijedila Alžir (32:28).

Za najbolji igrači prvenstva proglašena je reprezentativka Tunisa Mouna Chebah, najbolji strijelac je Mossia iz reprezentacije Konga, dok je najbolja golmanica Gladice iz Obale Slonovače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.