Aničić hat-trickom prekinuo briljantnu seriju Sarajeva

Zrinjski s 3:1 pobjedom bliži četvrtfinalu

Aničić hat-trickom prekinuo briljantnu seriju Sarajeva

E. Škorić, foto: Matiša Zovko

Težak poraz doživjeli su nogometaši Sarajeva u prvom susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Bordo klub je poražen u Mostaru od Zrinjskog s 3:1.

Malo ko je očekivao da će izabranici Dragana Jovića doživjeti ovakav poraz poslije nevjerovatne serije u domaćem prvenstvu i sedam vezanih pobjeda. Ambicije Sarajeva očito su usmjerene ka domaćem šampionatu. 

 

Aničić je u drugoj minuti zaprijetio gostima, ali su prve prave prilike imali goti. Prvo je Suljić izašao sam pred gol domaćih, ali nije uspio matirati Hadžića, da bi nakon toga Gujić udarcem s 20-ak metara pogodio prečku. Ubrzo su promašaji Sarajeva kažnjeni. Igor Aničić je zabio u 23. minuti za vodstvo Plemića nakon pogreške stoperskog tandema gostiju Tadejević - Dupovac.


U nastavku je stotinjak navijača iz Sarajeva još manje vidjelo od svog kluba. Zrinjskom je Igor Aničić udvostručio prednost u 54. minuti. Stojkić i rezervista gostiju Nuhanović su bili u duelu, na kraju je ofanzivac domaćih došao do lopte, ubacio, a Aničić glavom loptu poslao u mrežu.

 

Nedugo nakon toga Predrag Stankić je u glavnoj ulozi. Prvo je pokazao dva žuta kartona i isključenje veznjaku Sarajeva Ivanu Sesaru zbog protestiranja, a onda je put svlačionice krenuo i jedan igrač u bijelom dresu. 

 

Dvadesetak minuta prije kraja treći put je Bandović morao vaditi loptu iz mreže. Tatomirović je u svom kaznenom prostoru srušio Marjanovića, a siguran realizator najstrože kazne bio je Aničić. 

U 74. minuti nakon kornera Sarajeva Dupovac je ostao usamljen na drugoj stativi, ali nije ozbiljnije ugrozio gol Adnana Hadžića. Ipak, rezerivsta Nuhanović je u 82. minuti sa nekih sedam-osam metara, malo iskosa s desne strane, plasirao loptu u mrežu Hadžića, a u 84. minuti Hadžić je odbranio slobodnjak Husejinovića.

 
Mogli su gosti i do drugog gola u 87. minuti, Gujić i Hadžić su išli sami prema golu Zrinjskog, ali je Gujić sve upropastio lošim pasom. U 89. minuti Suljić je uposlio Hadžića, ovaj proigrao Nuhanovića, koji je ostao oči u oči s Hadžićem, koji na kraju uspijeva doći do lopte.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

Sve u svemu, dobra nogometna predstava i zaad povoljan rezultat Plemića, no daleko od toga da je sve gotovo. Gol Nuhanoviča ostavio je Sarajlije u igri za četvrtfinale.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.