Aničić i Astana nisu izdržali: Nevjerovatan preokret Sportinga za sedam minuta
Kazahstanci su tražili iznenađenje, ali ga na kraju nisu dočekali (Foto: EPA)

Evropska liga

Aničić i Astana nisu izdržali: Nevjerovatan preokret Sportinga za sedam minuta

M. Šljivak

Fudbaleri Sportinga iz Lisabona pobijedili su kao gosti kazahastansku Astanu sa 1:3 u prvom meču šesnaestine finala Evropske lige.  Odličan meč ponudila su ova dva tima, a na kraju je portugalski velikan slavio pobjedu nevjerovatnim preokretom na otvaranju drugog poluvremena.

Astana je bila bolji rival većim dijelom prvog dijela. Pravili su snažan presing na odbranu Sportinga, a u sedmoj minuti su i poveli sa 1:0 golom Marina Tomasova.

Iako je nakon gola prilika bilo još, na odmor se otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima (1:0), da bi uvodne minute nastavka ponudile pravu katastrofu Astane.

Sporting je u samo sedam minuta, od 48. do 55. minute, postigao tri gola i napravio je veliki preokret.

U 48. minuti su dobili penal. Iskoristio ga je Fernandes za izjednačenje rezultata na 1:1, da bi već u narednom napadu Martins iskoristio lošu reakciju odbrane Astane i pogodio je mrežu Erića za prednost gostiju od 1:2.

Treći gol u mreži domaćeg tima viđen je u 55. minuti. Brzu kontru završio je Doumbija za veliki preokret i vodstvo Sportinga od 1:3. Potom je i Logvinenko isključen kod Astane i domaći nisu uspjeli napraviti ništa.

Do kraja je bilo još šansi za promjenu rezultata. Ipak, ostalo je 1:3 i Sporting će u uzvratu imati veliku prednost.

Povremeni reprezentativac BiH Marin Aničić je odigrao kompletan meč za Astanu, ali ni on nije mogao previše učiniti kod golova. U finišu je pogodio i stativu sjajnim udarcem sa 25 metara, ali rezultat se nije mijenjao.

Evropska liga, 1/16 finala:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Astana - Sporting 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti