Aničićeva Astana zaustavila Atletico

Liga prvaka

Aničićeva Astana zaustavila Atletico

Edmir Škorić

Atletico Madrid nije uspio da slavi protiv Astane u meču četvrtog kola Lige prvaka.

Astana je uspjela da iznenadi Atletico i osvoji vrijedan bod, iako su gosti iz Madrida bili veliki favorit u ovom susretu.

Gosti su u 11. minuti imali šansu, no Tiago je izblokiran, a u 32. minuti Fernando Torres promašuje nemoguće i ostavlja Astaninu mrežu netaknutom.

I onda u finišu prvog dijela Koke sjajno šutira, a prečka spašava Kazahstance. U nastavku, očekivano, Atletico prijeti, Astana se svim silama brani.

Griezmann i Gimenez su imali pristojne šanse u drugom dijelu, ali ni oni nisu bili precizni. Za domaće je svih 90 minuta odigrao bh. reprezentativac Marin Aničić.

Atletico ostaje lider u grupi C sa sedam bodova, dok je Astana posljednjeplasirana sa dva boda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa C, 4. kolo:
Astana - Atletico 0:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.