Sigurne pobjede Benfice i Atletica
Foto:EPA

Liga prvaka, prvo kolo

Sigurne pobjede Benfice i Atletica

S. Bošković

Benfica i Atletico Madrid upisali su pobjede u prvom kolu Lige prvaka protiv Astane, odnosno Galatasaraya.

Benfica je na De Luzu dočekala debitante u Ligi prvaka, kazahstansku Astanu, te su upisali sigurnu pobjedu od 2:0.


Prvu pravu priliku imali su gosti. Kethevoama je dobro šutirao iz slobodnog udarca, ali golman Benfice sjajno brani. Nakon toga domaći tim je zaigrao bolje, te propuštaju dvije sjajne prilike. Talisca je šutirao pored gola, dok je Jonasu golman odbranio šut.

Gosti bolje otvaraju drugo poluvrijeme utakmice. Schetkin je pogodio stativu. Kazna za taj promašaj stigla je u 51. minuti kad je Gaitan sjajno pogodio u donji desni kut. Eric, gostujući golman, je fenomenalno odbranio šut Jonasa, no nije mogao obraniti šut Mitrogloua koji je pogodio za 2:0.

Identičnim rezultatom Atletico Madrid je slavio na gostovanju protiv Galatasaraya. Sve je bilo riješeno nakon 25 minuta igre sa dva sjajna pogotka Antoinea Griezmanna. Juanfran je u 18. minuti ubacio loptu, a Griezmann je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i plasirao loptu u donji desni kut. Sedam minuta kasnije bio je najviši u skoku, te pogodio za konačnih 2:0.

Pokušavali su domaćini učiniti nešto, ali nije im išlo. Najbolja prilika u nastavku susreta pripala je gostima. Niguez je šutirao iz blizine, no šut mu je bio izblokiran.

Liga prvaka, grupa C, prvo kolo:

Benfica - FC Astana 2:0 (Gaitan 51', Mitroglou 62')

Galatasaray - Atletico Madrid 0:2 (Griezmann 18', 25')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.