Anna Lewandowski jednom fotografijom otkrila tajnu izbora Zlatne lopte

Njen suprug je među tri

Anna Lewandowski jednom fotografijom otkrila tajnu izbora Zlatne lopte

E. Škorić

Poljski reprezentativac Robert Lewandowski jedan je od glavnih kandidata za osvajanje Zlatne lopte.

Zlatna lopta tradicionalno se dodjeljuje krajem svake kalendarske godine i ona nam otkriva ko je bio najbolji nogometaš svijeta u proteklih 12 mjeseci. Prošle godine dodjela je otkazana zbog pandemije koronavirusa, ali u ponedjeljak 29. novembra saznat ćemo najnovijeg pobjednika.

Lewandowski koji je imao nevjerovatnu godinu s Bayernom svakako je u užem krugu favorita, ali opet, neke informacije koje su procurile internetom govore da će Lionel Messi biti proglašen najboljim.

Anna Lewandowski, supruga poljskog napadača, već se nalazi u Parizu, gdje će biti održana svečana ceremonija u režiji France Footballa, a fotografiju je objavila na Instagramu.

S obzirom da je Anna u Parizu, to znači da će Lewandowski biti na postolju, no vjeruje se da je na trećem mjestu iza Messija i napadača Real Madrida Karima Benzeme.

Unatoč činjenici da Robert Lewandowski nije zabio u subotnjoj utakmici protiv Arminije Bielefeld (1:0), aktuelna je sezona počela vrlo dobro. Poljak je za Bayern već odigrao 20 utakmica u kojima je postigao 25 golova i upisao dvije asistencije.

No, sve što je radio proteklih mjeseci neće biti dovoljno da mu France Football najzad dodijeli nagradu za najboljeg nogometaša svijeta. Za mnoge je izbor Messija, ako to zaista bude tako, nepravedan prema mnogim nogometašima, no Argentinac je, i kada je u krizi, najbolji.

Lewandowskom predstoji još mnogo izazova. Trenutno je s Bayernom usredotočen na Bundesligu, no željet će u 2022. godini da osvoji Ligu prvaka, ali prije toga da Poljsku odvede na Svjetsko prvenstvo u Katar, a tu je i konstantna borba sa individualnim priznanjima i rekordima, te je sve više neko na koga se stavlja ogroman pritisak, ali se on za sada dobro snalazi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U svemu tome, česte su glasine o njegovom odlasku iz Bayerna i još jednom velikom transferu, ali nekadašnji centarfor dortmundske Borussije sada ne misli o tome.

Top Komentari

Sloboda
Vjeruje se da je iza Messia, pa po čemu je u prošloj godini Messi bio bolji od Lewe??
5 2
YaSSaL
Naslov koji nikakve veze s tekstom nema.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi