Ne, nisu makazice Lewandowskog: Ovo je gol kola u Ligi prvaka

Thiago sjajno pogodio protiv Porta

Ne, nisu makazice Lewandowskog: Ovo je gol kola u Ligi prvaka

E. Ganibegović

U utorak i srijedu odigrane su utakmice petog kola Lige prvaka.

Na 16 utakmica postignuta su ukupno 43 gola, a neki od njih zaista ostavljaju bez daha. U pobjedi Bayera nad Dynamo Kievom, Robert Lewandowski je postigao sjajan pogodak makazicama u 14. minuti meča, no taj gol je tek drugi najbolji u ovom kolu.

Prvo mjesto zauzeo je pogodak Thiaga u pobjedi Liverpoola nad Portom 2:0.

Osim njih, u UEFA-inih TOP 4 mjesto su našli i golovi Pedra Goncalvesa u pobjedi Sportinga protiv Borussije (3:1), te Silvana Heftija koji je postigao sjajan gol u najefikasnijoj utakmici kola gdje su Young Boys i Atalanta odigrali 3:3.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, jedanaest klubova je već obezbijedilo plasman u osminu finala Lige prvaka, a to su Liverpool, Ajax, Bayern, Manchester United, Chelsea, Juventus, Manchester City, PSG, Inter, Real Madrid i Sporting.

Ostalo je još pet mjesta, a u igri je 11 klubova - Milan, Atalanta, Atletico Madrid, Barcelona, Benfica, Lille, Porto, Salzburg, Sevilla, Villarreal i Wolfsburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi