U Barceloni je preko noći postao zvijezda, ali malo ko zna da je prve korake napravio u Sevilli

Večerašnji meč je za njega itekako poseban

U Barceloni je preko noći postao zvijezda, ali malo ko zna da je prve korake napravio u Sevilli

E. Čaušević

Večeras se igra veliki derbi između Barcelone i Seville u okviru petog kola španske La Lige.

Ove utakmice nam tradicionalno donose mnogo uzbuđenja jer je poznato koliko je rivalstvo između Barcelone i Seville. Meč na Camp Nou igra se od 21 sat i samo je šteta što tribine neće biti ispunjene do posljednjeg mjesta.

Protiv Seville će večeras od prve minute zaigrati i 17-godišnji Ansu Fati koji je sve oduševio svojim igrama u prve dvije utakmice. Fati je u dva meča zabio već tri gola i pokazao je da Barcelona zaista ima dragulja u svojim redovima.

Međutim, malo ko zna da je Ansu Fati bio prvo u omladinskom pogonu Seville u kojoj je napravio svoje prve fudbalske korake. Međutim, još kada je imao devet godina dobio je ponudu Barcelone da dođe u La Masiju što nije mogao da odbije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za njega je to bio pravi korak jer je u Barci sa svega 16 godina dobio šansu u prvom timu i pokazao je o kakvom potencijalu se radi. No, sigurno je da će i pored svega toga za njega biti veoma posebno večeras igrati protiv Seville.

Fotografija Sevilla FC Balkan Fans.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

OR7
mali će biti zvjerka svjetskih razmijera,aBd....
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi