Ovo niko nije očekivao: Ansu Fati ima novi klub, donio je poprilično iznenađujuću odluku

Seli u Englesku

Ovo niko nije očekivao: Ansu Fati ima novi klub, donio je poprilično iznenađujuću odluku

Midhat Šljivak

Ansu Fati (20) napušta Barcelonu i karijeru nastavlja u engleskoj Premier ligi. On je pristao na odlazak u ekipu Brightona, gdje će u nastavku sezone igrati kao posuđen igrač.

Ansu Fati odlazi iz Barcelone. Mladi napadač će u narednoj sezoni nastupati kao posuđen igrač u ekipi Brightona.

Ovaj 20-godišnjak se u proteklim danima povezivao s Tottenhamom. Ipak, nije Fati želio u redove Spursa već je odlučio nastaviti karijeru u ekipi Brightona.

Do prije nekoliko godina ovakva odluka bi bila šokantna. Međutim, vremena se mijenjaju, a Brighton je postao ozbiljna ekipa u engleskom fudbalu.

Fati će danas u toku dana otputovati na ljekarske preglede i potpis ugovora i sigurno je da će predstavljati veliko pojačanje za tim kojeg s klupe vodi Roberto De Zerbi.

Oglasi

Treba svakako napomenuti da će se na kraju sezone Fati vratiti u Barcu. U dogovoru nema opcije o otkupu ugovora, a Katalonci će plaćati većinu njegove plate.

Ključnu ulogu u svemu je odigrao trener Roberto De Zerbi. Njegovo viđenje fudbala izuzetno se dopada mladom fudbaleru koji će tako karijeru nastaviti u Premiershipu.

Ansu Fati je važio za veliku nadu u Barceloni. Dobio je i 'desetku' nakon odlaska Lionela Messija, no povrede su ga zaustavile na putu kojim je dobro krenuo.

On je za klub debitovao kao 16 godišnjak, a sa 16 godina i 304 dana je postao najmlađi strijelac u historiji kluba.

Uslijedile su potom dvije teške povrede koje su ga poprilično unazadile. Vidljiv je bio pad u kvaliteti igre i još uvijek se 'traži' kod Xavija Hernandeza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada će imati šansu da kvalitetno iskoristi boravak u Engleskoj. U Brightonu će imati prostora da pokaže šta zna i vidjet ćemo hoće li tu šansu iskoristiti.

Fati je u dresu Barce nastupio 112 puta i ima učinak od 29 golova i 10 asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Ima da SAMARA LONDONSKU NEJAC zvanu AR567AL..ovim potezom doveo je u pitanje TOP6 za AR567AL..
0 0
user1676114259
Sretno mu bilo, ali sto dalje od Barcelone
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi