Sin zarađuje milione, a otac se plaši siromaštva: "Strah ga je da ne završi na ulici"
Bori Fati je u Španiju stigao iz Gvineje kao migrant i radio je najteže poslove kako bi prehranio porodice (Foto: EPA)

Katalonski mediji tvrde

Sin zarađuje milione, a otac se plaši siromaštva: "Strah ga je da ne završi na ulici"

Midhat Šljivak

Bori Fati, otac zvijezde Barcelone Ansua Fatija, žestoko je kritikovao Barcelonu i Xavija Hernandeza. U medijskim istupima on je prozvao trenera katalonskog kluba jer mu sin ne igra previše. Mundo Deportivo donosi informaciju kako je Bori dao intervju iz straha da Ansu ne propadne i da se porodica ne vrati u siromaštvo.

Ansu Fati je prije nekoliko godina proglašen nasljednikom Lionela Messija. Talentovani napadač je došao na scenu kao tinejdžer te je sa 16 godina postao najmlađi debitant i strijelac u historiji katalonskog velikana.

Fati je po odlasku Messija dobio dres s brojem 10. Međutim, njega su u prethodne dvije godine povrede poprilično unazadile, pa je 20-godišnji napadač poprilično pao u formi.

Njegov otac Bori teško podnosi to što mu sin ne igra previše. Zbog toga je imao istup u medijima koji je šokirao i Ansua.

"Zašto mu Xavi ne da priliku? To je dobro pitanje. Ima svoje razloge. Ansu se ne ljuti na Xavija, on mu je uvijek bio uzor. Ljut sam kao otac. Smeta mi što Ansu igra tako malo minuta", rekao je Bori i dodaje:

"Ranije je u mnogo jačoj konkurenciji igrao. Rekao sam Ansuu da ako se situacija ne promijeni, najbolje bi bilo da promijeni klub. Ali, rekao mi je da nisam u pravu. Ne želi potpisati ugovor s drugim klubom. Želim da bude dobro. Neću više doći na stadion, jako sam ljut. Sve je do Xavija", istakao je Bori.

Oglasi

Mundo Deportivo navodi kako se zapravo Bori boji da njegova porodica ostane bez ičega i da je zbog toga dao čudne izjave.

"Bori Fati je stigao u Španiju iz Gvineje. Vozio je kamion gradske čistoće, a čak je spavao i na ulicama sve dok Ansu nije zasjao kao fudbaler. Bori se boji da će njegov sin propasti i zbog toga je došlo do takvih izjava", piše Mundo Deportivo.

Interesantno je svakako da je Bori zabrinut za takve stvari iako njegov sin ima poprilično dobar ugovor s katalonskim velikanom.

Ansu Fati je po novom ugovoru potpisanom 2021. godine zarađuje 10 miliona eura po sezoni i doslovno je osigurao budućnost.

Međutim, Bori je prošao mnogo toga i očigledno je uvjeren da bi novca moglo nestati i uplašen je da bi porodica na kraju mogla završiti na ulici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, Ansu je još uvijek dovoljno talentovan da zaradi fine cifre u karijeri. Postoji dosta klubova koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima i Bori vjerovatno pretjeruje u ovoj situaciji.

Ansu Fati je u dresu katalonskog velikana odigrao ukupno 96 utakmica i postigao je 25 golova. Ove sezone je igrao u 38 utakmica i ima šest golova na kontu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi