Ansu Fati će ipak zaigrati za Španiju prije nego što je očekivao
(Foto: EPA)

Riješene sve poteškoće

Ansu Fati će ipak zaigrati za Španiju prije nego što je očekivao

Midhat Šljivak

Mlada zvijezda Barcelona Ansu Fati ipak će zaigrati za selekciju Španije.

On se priključio mladoj selekciji ove zemlje nakon što su se riješili svi potrebni papiri za njegov nastup u omladinskim selekcijama Furije.

Fati će tako debi u španskom dresu imati u utorak protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i postat će jedan od najmlađih igrača koji su zaigrali za U21 selekciju.

Fantastični fudbaler je ove sezone debitovao za prvi tim Barcelone. Postao je drugi najmlađi strijelac u historiji kluba i svojim igrama privukao je pažnju Fudbalskog saveza Španije.

Preko noći je postao državljanin ove zemlje nakon što je iskazao želju za nastupom u nacionalnom timu, a ta će mu se želja uskoro ispuniti.

Imao je mogućnost da nastupa i za Portugal, ali tu opciju je odbio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti