FIFA pokvarila planove Špancima
(Foto: EPA)

Fati nije dobio zeleno svjetlo za nastup

FIFA pokvarila planove Špancima

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) još uvijek nije dala zeleno svjetlo španskom Savezu za nastup mladog fudbalera Barcelone Ansu Fatija u dresu Crvene furije.

Nakon što je ovaj 16-godišnjak eksplodirao u dresu Barcelone, Fudbalski savez Španije je veoma brzo reagovao i doslovno ga je ukrao selekciji Portugala.

Fati je pristao da igra za Furiju, dobio je državljanstvo po hitnom postupku i trebao je biti pozvan za naredne akcije mlade reprezentacije.

Međutim FIFA još uvijek nije dopustila njegov nastup. Nisu se ispoštvovale određene procedure i on još uvijek nije dostupan za nacionalni tim.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Fati je ove sezone odigrao šest utakmica za prvi tim Barcelone i postigao je dva gola uz jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi