Ansu Fati tek položio vozački ispit, ali zna se šta je prvo uradio

Odmah otišao po automobil

Ansu Fati tek položio vozački ispit, ali zna se šta je prvo uradio

Endin Čaušević

Mladi fudbaler Barcelone, Ansu Fati, već nekoliko mjeseci nalazi se van teren zbog teške povrede koljena.

Ansu Fati je jedna od najvećih nada katalonskog kluba, a za prvi tim debitovao je sa svega 16 godina. Međutim, prije nekoliko mjeseci svi su bili u šoku kada je zadobio tešku povredu meniskusa zbog čega je za njega ova sezona već završena.

Oporavak mladog igrača Barcelone ne ide po planu jer je već morao da uradio nekoliko operacija, ali koljeno se ne oporavlja kako je trebalo. I ovih dana se o tome uveliko piše i čini se da će Fati ponovo morati na operaciju.

Španski mediji pišu da će Fati sigurno propustiti početak naredne sezone jer još uvijek nije jasno kada bi se mogao vratiti na teren. Za ovog 18-godišnjaka su ovo veoma teški momenti koji bi mogli odrediti ostatak njegove karijere.

Mladi fudbaler Barcelone se nedavno našao u centru pažnje kada su igrači ovog kluba dobili nove Cupra automobile, a na dodjeli je bio i Ansu Fati.

Međutim, iako je napunio 18 godina on nije imao vozačku dozvolu zbog čega su iz ove kompanije morali da sačekaju s predajom automobila za Fatija, te su mu poručili da će isti dobiti tek kada položi vozački ispit.

Oglasi

Tokom oporavka od teške povrede koljena Fati je odlučio da konačno ima vremena da se fokusira na polaganje vozačkog ispita što je uspješno uspio da odradi.

Katalonski Sport objavio je jučer da je Fati uspio dobiti konačno vozačku dozvolu i prva stvar koju je uradio jeste posjeta kompaniji Cupra kako bi preuzeo svoj automobil.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, automobil i na otvorenom

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fati je odlučio da izabere model Formentor kojeg su izabrali skoro svi igrači katalonskog kluba. Cupra i Barcelona sarađuju već nekoliko godina i u sklopu sponzorskog ugovora svi dobiju po jedan automobil kako bi ga reklamirali.

Tako je Fati konačno došao na svoje jer sada može ići na utakmice svojim automobilo što ranije nije bio slučaj. Klub mu je morao angažovati vozača kako se ne bi vozio taksijem ili gradskim prevozom kao što je to jedno vrijeme radio njegov saigrač Pedri.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi