Ante Budimir želja Torina

Napadač mijenja tim

Ante Budimir želja Torina

M. Šljivak

Zeničanin Ante Budimir mogao bi karijeru nastaviti u italijanskom Torinu.

Nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske, koji se dovodio u vezu i sa nastupom za selekciju BiH, do kraja prelaznog roka bi mogao pojačati Bikove iz Torina.

Trener ovog tima Siniša Mihajlović zainteresovan je za dovođenje 26-godišnjeg fudbalera, kojeg vidi kao idealnu zamjenu za prvog napadača Andreu Belottija.

Mjesto za Budimira napraviće se odlaskom "debelog" Maxija Lopeza i Josefa Martineza, koji u redovima Torina nisu pokazali apsolutno ništa.

Budimir trenutno nastupa za ekipu Sampdorije, gdje međutim nema mnogo prostora za igru, te je izvjestan njegov odlazak do kraja januara.

Ante Budimir je prethodno nosio dres Crotonea, a igrao je još za St. Pauli, Lokomotivu iz Zagreba, te Inter iz Zaprešića.

Nastupao je za mladu selekciju Hrvatske za koju je odigrao dvije utakmice, a u posljednje vrijeme se povezivao s nastupom za A selekciju BiH.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Budimir je ove sezone nastupio u devet susreta za tim iz Genove, a postigao je jedan gol.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi