Velež dobija sjajno pojačanje u odbrani?

Hrkać blizu potpisa

Velež dobija sjajno pojačanje u odbrani? · Saznajemo

E. Ganibegović

FK Velež je, kako neslužbeno saznaje SportSport.ba, blizu angažovanja dobro poznatog imena s terena Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon jesenjeg dijela sezone u kom je odigrao 18 od 19 utakmica, Velež se nalazi na šestom mjestu Premijer lige BiH s 24 boda.

Iako zvanično zimski prijelazni rok još uvijek nije ni počeo, desilo se već nekoliko promjena u mostarskom klubu.

Amar Osim je postao bivši trener, a na njegovo mjesto je doveden dosadašnji selektor kadetske reprezentacije BiH, Nedim Jusufbegović.

Klub su također napustili Mehmed Ćosić i Samir Radovac, a sada se spominje dolazak prvog pojačanja.

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, blizu potpisa za FK Velež je dosadašnji član FK Tuzla City, Ante Hrkać.

Oglasi

Ovaj 30-godišnji defanzivac sporazumno je raskinuo ugovor s Tuzla Cityjem, a u prvom dijelu sezone je za tuzlanski tim nastupio 16 puta i upisao tri asistencije.

Ponikao je u Širokom Brijegu za koji je igrao u dva navrata, a u Bosni i Hercegovini je još igrao za GOŠK, Branitelj, Vitez i Čelik. 

Ima i bogato internacionalno iskustvo. Igrao je u Austriji za Mayrhofen, u Hrvatskoj za Segestu, Lokomotivu i Lučko, za albansku Teutu, Al-Qaisumah iz Saudijske Arabije, italijansku Novaru te srbijansku Mladost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jasno je da bi njegov dolazak u Mostar pojačao konkurenciju u odbrani koja je u 18 utakmica Premijer lige u prvom dijelu sezone primila 19 golova.

Iako se radi o klasičnom stoperu, nije mu strano da pokrije pozicije defanzivnog i centralnog veznog, što je svakako samo dodatni plus. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
Čuj sjajan.Pored Zeljkovića,Ikića,Bajrića,Kvakića,Zvonića dovesti ovog trnokopa?Za dublje analize.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi