Bivši trener Zrinjskog klubu donio titulu nakon 19 godina, a onda zaplakao i "srušio" se na teren

Nije mogao da zadrži emocije

Bivši trener Zrinjskog klubu donio titulu nakon 19 godina, a onda zaplakao i "srušio" se na teren

E. Čaušević

Hrvatski trener Ante Miše našao se u centru pažnje nakon što je uspio da osvoji titulu prvaka Kuvajta s ekipom Al Arabija.

Miše je u decembru prošle godine odlučio da napusti selektorsku poziciju u reprezentaciji Turkmenistana i odlučio je da prihvati ponudu Al Arabija iz Kuvajta što je bio odličan potez.

Iskusni stručnjak je uspio s Al Arabijem da osvoji titulu prvaka Kuvajta koju ovaj klub čeka još od 2002. godine.

Al Arabi je u okviru 17. kola Premier lige uspio da pobijedi ekipu Al Sahela i tako kolo prije kraja lige u Kuvajtu uspije da osigura titulu prvaka ispred Al Quadisaja koji ima sedam bodova manje.

Miše se našao u centru pažnje jer nakon utakmice jednostavno nije uspio da suzdrži svoje emocije i pokazao je koliko mu znači ova pobjeda.

Hrvatski stručnjak je krenuo prema svlačionici, ali se potom rasplakao i legao je na travnjak od silog uzbuđenja i emocija koje su ga uspjele savladati.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/mathyab_/status/1391390983179448320[/twitter]

Miše je Al Arabi preuzeo sredinom decembra prošle godine i za pola godine uspio je da ostvari glavni cilj i osvoji prvenstvo, te se već priča da će mu klub ponuditi novi i unosniji ugovor.

Ovog stručnjaka pamtimo i iz Premijer lige BiH gdje je bio u dva navrata. Miše je prije Turkmenistana vodio Zrinjski 2018. godine, ali se zadržao svega dva mjeseca u Mostaru.

Prije toga bio je trener Vizeta kojeg je trenirao od novembra 2013. godine do aprila 2015. godine.

Pored toga u svojoj trenerskoj karijeri vodio je još Trogir, Hajduk, Istru, Dugopolje i bio je u stručnom štabu Zlatka Dalića u reprezentaciji Hrvatske.

Top Komentari

Husrefbeg22
Ne mora klanjati ako je osvojio tiyulu.
1 5
bk123
Al Arabi zadnju titulu osvojio 2022...pa koja je ovo godina da ja nisam osto u prošlosti il' novinari opet griješe
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi