Oreč: Moj potez? Pogledao sam snimku, ne izgleda loše

Rođeni nadigrali Sarajevo, a sada im slijedi duel sa Željezničarom

Oreč: Moj potez? Pogledao sam snimku, ne izgleda loše · Intervju

Samir Mlaćo

FK Velež je proteklog petka ponovo obradovao svoje navijače. Rođeni su pogotkom Ede Vehabovića savladali FK Sarajevo 1:0 i nalaze se u veooma dobroj formi.

Raduje to i navijače koji su zadovoljni napustili stadion, a gotovo svi nogometaši dobili su velike aplauze. Kvalitetnu partiju pružio je i 22-godišnji Ante Oreč za kojeg nogometaši Sarajeva nisu imali rješenje.

Na početku razgovora za SportSport.ba govorio je o samoj utakmici, ali i tome da Sarajevo bukvalno nije pogledalo na gol njegovog tima.

"Očekivali smo i spremali se za jednu tešku utakmicu, pravi derbi. Znali smo da Sarajevo ima kvalitetne pojedince i detaljno smo ih analizirali. Međutim, svjesni smo svoje kvalitete i vjerovali smo da možemo do tri boda boda. Sviju respektiramo, ali na domaćem terenu ne bojimo se nikoga", priča Oreč.

Osjećaj nakon pobjede i za njega je bio fenomenalan. Igrači Veleža i vjerni navijači ostali su dugo slaviti novu pobjedu. Pohvalio je cijeli kolektiv.

Ante Oreč
Ante Oreč FK Velež FK Velež Pozicija: DF

Statistika

27 nastupa
26 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
0 golova
Oglasi

"Ako moram nešto istaknuti, rekao bih da je presudio naš kolektiv i zajedništvo u ekipi koje se osjeti na svakom treningu. Kada s tim spojite karakterne igrače, dobru taktičku pripremu i uvijek glasnu podršku naših navijača, kao rezultat dobijete dobre prezentacije na terenu.

Osjećaj nakon pobjede je fenomenalan, pogotovo vidiš sreću na licima naših navijača. Navijači od nas traže da damo svoj maksimum i pokažemo stav. Mislim da smo im to sinoć i pružili, a zauzvrat smo dobili vjetar u leđa s tribina. Naš trud i njihova podrška na kraju su nagrađeni pobjedom".

Ponovo je dobio brojne pohvale. Kao 'na motoru' je prolazio po desnoj strani, a još se prepričava situacija kada je lukavo prevario Penarandu, te kreirao šansu za svoj tim. Potez možete pogledati ovdje.

"Općenito sam zadovoljan svojom predstavom, ali mislim da sam u par situacija mogao i trebao bolje. Što se tiče situacije s Penarandom, pogledao sam snimku, ne izgleda loše. Moram svakako pohvaliti i dugu loptu svog imenjaka. No, ne zanosim se jednim dobrim potezom, moj fokus je na tome da u kontinuitetu i kroz svih 90 minuta pružim dobru partiju u oba smjera".

Već narednog petka novi derbi za Velež. Na Grbavicu će kod uzdrmanog Željezničara koji prolazi teške dane. Plavi su jučer sa čak 3:0 poraženi od Tuzle City na Tušnju.

"Sigurno da na Grbavici očekujemo tešku utakmicu. Još jedan derbi u nizu protiv respektabilnog protivnika. Mi ćemo se najprije dobro odmoriti, a onda se idemo trening po trening maksimalno pripremiti za utakmicu i protivnika. To će mi biti prvi put da igram na Grbavici, jedva čekam utakmicu i nadam se da ćemo nastaviti naš pozitivan niz", dodao je prvotimac Veleža Ante Oreč na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oreč je na 'mala vrata' stigao u Velež, no brzo dobio povjerenje. Upisao je ove sezone 16 nastupa u Premijer ligi uz tri asistencije, te može biti itekako zadovoljan.

Ranije je nosio dres Kustošije, Sesveta, Lokomotive...

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Orec i Hadzikic na zimu stizu u Sarajevo. Mirvic dovodi obojicu, a u Mostar salje Serbecica i pustice Gulija da potpise za Velez. Vec sve dogovoreno.
1 5
nidjeveze
Pustibte bajke i price sa ulice.Iz Veleza niko ne dolazi u Sarajevo,a posudba Gulija ima opciju otkupa.Samo vi gledajte igrace Veleza i sanjajte,a bez Gulija svakako ostajetw
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti