Potez koji ostavlja bez daha: Orečevi "ćevapi" Penarandi nisu viđeni na bh. terenima

Majstorija defanzivca Veleža

Potez koji ostavlja bez daha: Orečevi "ćevapi" Penarandi nisu viđeni na bh. terenima

Midhat Šljivak

Desni bek Veleža Ante Oreč izveo je večeras na meču protiv FK Sarajevo spektakularan potez kojim je ponizio protivničkog fudbalera Adalberta Penarandu.

Dovođenje Ante Oreča za FK Velež ispostavio kao pravi potez. Hrvatski desni bočni igra zaista odlično, a večeras je protiv Sarajeva pokazao i da je zaista pravi majstor s loptom.

Njegova žrtva bio je ofanzivac Bordo tima Adalberto Penaranda. Perfektnim primanjem lopte izbacio je igrača Sarajeva iz igre, poslao ga je po ćevape i potom je kreirao veliku šansu za svoj tim.

Na nesreću igrača Veleža ovaj fenomenalan potez Oreča nije krunisan pogotkom. Tarik Šikalo je dobro šutirao, a Muhamed Šahinović je odbranio.

Potez Oreča definitivno ostavlja bez daha. Ne viđaju se svaki dan ovakve majstorije na bh. terenima.

Oglasi

OVDJE pogledajte ovaj zaista fenomenalan potez desnog beka Veleža koji je oduševio ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini.

Ante Oreč od nepoznanice do najvećeg pojačanja

Ante Oreč stigao je među Rođene u ljetnom prijelaznom roku i za većinu je bio poprilična nepoznanica.

Međutim, ubrzo je postalo jasno da se radi o veoma kvalitetnom defanzivcu. 22-godišnjak igra odličan fudbal i ove sezone je u 16 utakmica upisao tri asistencije.

Ante Oreč
Ante Oreč FK Velež FK Velež Pozicija: DF

Statistika

27 nastupa
26 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
0 golova

Ovaj mladi fudbaler profesionalnu karijeru je započeo u dubrovačkom GOŠK-u. Potom je uslijedio transfer u zagrebačku Lokomotivu, a nastupao je još za Hrvatski Dragovoljac, Sesvete i Kustošiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ugovorom sa Veležom je potpisao na godinu plus godinu. Svojim igrama je definitivno privukao pažnju na sebe i vidjet ćemo hoće li ga Rođeni uspjeti zadržati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kliknem i vidim obican potez Oreca, prije toga sam mislio na osnovu naslova, da je Orec narpavio potez Ala Messi, nakon klika, zaista sam se razocarao, ama ovi ljudi iz sportsportba ili ne znaju sta je fudbalska igra ili oni pokusavaju nas praviti budalama.
1 8
user1676312914
Mi vama Oreća, vi nama Oliveiru, Buljubašića i 3 miliona eura. Okanite se ćorava posla, mali iz Veleža može pravac u Arsenal. Kakvo Sarajevo i bakrači.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi