Rožman: Od nas se očekuje da smo stalno na maksimalnom nivou: Klafurić: Idemo dan po dan
Treneri Sarajeva i Veleža, Rožman i Klafurić, dali su svoje utiske nakon utakmice pomenuta dva tima u Mostaru.

Press konferencija nakon utakmice

Rožman: Od nas se očekuje da smo stalno na maksimalnom nivou: Klafurić: Idemo dan po dan

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Nakon utakmice Velež - Sarajevo na press konferenciji govorili su treneri oba tima. Simon Rožman i Dean Klafurić dali su svoje viđenje utakmice. 

U okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Velež je večeras u Mostaru s 1:0 slavio protiv Sarajeva. 

"Zaslužena pobjeda Veleža. Mi smo zakazali kao pojedinci. Nismo igrali kako smo željeli i čestitam Veležu za pobjedu", rekao je Simon Rožman, trener FK Sarajevo, na početku press konferencije, na čemu se kolega s druge strane, Dean Klafurić, zahvalio:

"Hvala na čestitkama kolege. Zaista godi kad dobijemo čestitku od tako dobrog kluba, trenera. Ja bih istakao igrače koji su odigrali fenomenalnu utakmicu danas, ispunili su sve taktičke zahtjeve. Kondicijski su istrčali, odigrali odgovorno i mislim da smo danas zaslužili pobjede."

"Ne mogu reći da smo podcijenili Velež. Bili su jako dobri u build-upu. Što se tiče napada, bili su organizovani. Nije bilo dubine što se nas tiče, zakazali smo kao pojedinci što se nas tiče", rekao je još Rožman i dodao:

Oglasi

"Radimo na toj psihološkoj komponenti. Od nas se zahtjeva da smo svaki dan na maksimalnom nivou. Previše oscilacija u samoj igri. Nekako smo ekipa u izgradnji, dosta smo promijenili. Malo smo mlađi, ali mi nemamo vremena. Moramo raditi na igri, na rezultatima i oscilacije su prevelike. Danas mislim da je sve išlo kao što su željeli".

Dean Klafurić je govorio nešto duže. Drago mu je da je Velež konstantan u vrhu, gdje mu je, kako kaže, i mjesto.

"Osjećamo se isto kao i prije. Idemo dan po dan. Trening po trening, utakmicu po utakmicu. Svjesni smo da u fudbalu postoje nepredvidivosti. Imamo odlične igrače, jako karakterne, odlično radnu etičnost na treningu. To sve prati uprava. Srtvaramo tim još uvijek i klub radi puno stvari drugih u smislu infrastrukture, super smo u ovom trenutku i idemo utakmicu po utakmicu."

"Prvi dan na predstavljanju sam rekao da možemo uspjeti ako radimo svi za isti cilj, počevši od tete spremačice do predsjednika. Tako se svi ponašamo i to je možda tajna, ako postoji tajna."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo u vrhu bili prije nego što sam ja došao. Konstantni smo, tu gdje nam je mjesto ja bih rekao. Želimo svaku utakmicu pobijediti. Moje veselje? Ja sam emotivan, moram se radovati. Volim fudbal, fudbal je moj život i svakoj pobjedi se veselim."

"Vrlo slično igramo, imamo istu želju, namjeru. Nekad imate bolji dan, nekad lošiji. Bilo je i danas grešaka i greške su sastavni dio fudbalske igre. Treba raditi na tome da ih je što manje, ali ako je to u dobroj namjeri i ako se trči jedni za druge."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676312914
Velež je u potpunosti pogodio sa trenerom. Kakva elegancija, elokvencija, skromnost i znanje. Kakvi Bašići, Rožmani i ostale ublehe.
7 0
rabodimis
Treba npr. ostat i dat izjavu, ko covjek, a nezadovoljstvo se iskaze u svlacionici i pred ogledalom.. Placeni ste brate za maksimalni nivo, znali ste gdje dolazite i zasto, ne znam zasto vas cude ocekivanja.. Klafuric je imao manje vremena za uigravanje..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi