Očaj i frustraciju mijenja osmijehom! Loša vijest za Hajduk, ali zato sjajna za Antu Rebića

Italijani su objavili detalje

Očaj i frustraciju mijenja osmijehom! Loša vijest za Hajduk, ali zato sjajna za Antu Rebića

Admin Čaušević

Svjetlo na kraju tunela za Antu Rebića. Nakon što je protračio godinu u Turskoj izgleda da je na pravom putu da dobije novu priliku da oživi karijeru i to u zemlji koja mu izgleda fudbalski najviše pristaje. 

Rebić je odavno otpisan u Turskoj. Iz Bešiktaša traže sve načine da ga se riješe, a nedavno su turski mediji pisali da Hrvat nema niti jednu ponudu na svom stolu.

Bešiktaš se želi riješiti nekolicine stranaca, a Rebić je bio "crna ovca" među njima pošto za njega niti jedan klub nije pokazivao interes.

Međutim, u razmaku od nekoliko dana situacija se promijenila pošto je stigao prvi interes za iskusnog ofanzivca i to iz Serije A gdje je Rebić godinama igrao.

Naime, ako je vjerovati informacijama Sky Sporta Rebića u svojim redovima želi vidjeti Verona koja je proljetos uspjela izvesti čudo i nekako ostati u najjačem rangu italijanskog fudbala.

Izvještaji iz Italije su takvi da je Rebić dao zeleno svjetlo za realizaciju transfera te je blizu povratka na Apenine samo nakon godinu dana igranja u Turskoj.

Oglasi

Kako sada stvari stoje 30-godišnjak će postati prvo pojačanje koja će uprava Verone pokloniti treneru Paolu Zanettiju te će na neki način tako biti okončana Rebićeva agonija.

Hrvat se nekako stidljivo povezivao i sa dolaskom u Hajduk, ta priča je bila aktuelna kada je postalo jasno da će biti otpisan u Bešiktašu, ali za sada od toga neće biti ništa.

Italijani su ubijeđeni da je Verona naredna Rebićeva stanica u karijeri pa će njegov dolazak na Poljuda sačekati neka druga vremena.

Splićanin je jako upoznat sa dešavanjima u Italiji gdje je bio član Fiorentine te Milana s kojim je osvojio i Scudetto pa neće imati problema sa adaptacijom na novu sredinu.

Ali je upitno u kakvoj formi dolazi. Već mjesecima nije odigrao ozbiljan meč, dok je u finišu sezone imao problema s povredama zbog čega je išao i u Beograd kod poznatog fizioterapeuta Andreja Milutinovića.

Oglasi

U svojoj prvoj, a kako sada stvari stoje i jedinoj u Bešiktašu skupio je svega 23 nastupa uz jedan gol u svim takmičenjima, onaj u Kupu Turske.

Na Bosfor je doveden kako bi bio lider ekipe, imao je i platu od 2.5 miliona eura, ali što zbog svog karaktera što zbog (ne)discipline fudbal u Turskoj mu i nije baš najbolje sjeo.

Rebić će u septembru proslaviti svoj 31. rođendan, dakle pred njim je još nekoliko godina karijere te će u Veroni pokušati da se vrati na staze stare slave.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Italiju je otišao još 2013. godine kada ga je Fiorentina platila Splitu 4.5 miliona eura. U međuvremenu je jedno vrijeme igrao i za Eintracht s kojim je osvojio Kup Njemačke.

Vrhunac karijere je doživio u Milanu osvajanjem Scudetta. Već godinama ga nema u reprezentaciji Hrvatske zbog svađe sa Zlatkom Dalićem na prošlom Euru kada je selektora Vatrenih javno prozvao zbog njegove taktike u meču osmine finala protiv Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi