Ante Rebić doživio potpuni krah karijere
Ante Rebić je otjeran i iz reprezentacije Hrvatske - Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Santos ga otpisao

Ante Rebić doživio potpuni krah karijere

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Ante Rebić (30) doživio je potpuni krah karijere. Njega je trener Bešiktaša Fernando Santos otpisao i na njega više ne računa.

Ante Rebić je proteklog ljeta stigao kao veliko pojačanje u Bešiktaš. Trebao je biti dio ekipe koja će napasti titulu prvaka, no istanbulski tim je daleko od gradskih rivala Galatasaraya i Fenerbahčea, a Rebić se ispostavio kao veliko razočarenje.

Trener Fernando Santos nezadovoljan je zalaganjem hrvatskog fudbalera. Turci pišu o popriličnoj neprofesionalnosti 30-godišnjeg ofanzivca, pa ga je portugalski stručnjak definitivno odlučio otpisati.

U narednom periodu rukovodstvo kluba će odlučiti šta će učiniti s Rebićem. On ima poprilično veliku platu, jednu od najvećih u klubu, pa bi ih raskid ugovora skupo koštao.

Navodno bi u slučaju da se Hrvata odluče riješiti morali da mu isplate oko pet miliona eura jer je ugovorom vezan do ljeta 2025. godine.

Oglasi

Ono što je gotovo sigurno je da Rebić više neće nastupati za Bešiktaš ove sezone. Sada je na klubu da odluči o narednim koracima, a opcije su raskid saradnje ili prodaja u ljetnom prijelaznom roku.

Rebić ogromno razočarenje u Turskoj

Iako je stigao u Istanbul s epitetom pojačanja Ante Rebić je jedan od najvećih promašaja turskog velikana.

Imao je 30-godišnjak dovoljno šansi da se dokaže. Nastupio je u ukupno 23 utakmice i ostvario je učinak od jednog pogotka i pet asistencija.

Ono što je problem je njegovo ponašanje na treningu. Fernando Santos ne želi više trpiti nedisciplinu kojom je Hrvat ispunjen i zauvijek ga je prekrižio iz planova.

Protiv Konyaspora nekadašnji hrvatski reprezentativac je potpuno izostavljen iz ekipe. To je jasan znak da se na njega ne računa, kao i činjenica da je prije toga u dvije utakmice dobio ukupno 10 minuta.

Oglasi

Rebić je zbog ponašanja ostao i bez poziva Zlatka Dalića u reprezentaciju Hrvatske. Sam sebi je zatvorio vrata i vjerovatno je završio reprezentativnu karijeru.

S 30 godina brojni fudbaleri su na vrhuncu karijera. Međutim, Rebić je u ogromnom padu i njegova karijera doživljava pravi krah.

On je, podsjetimo, prije Bešiktaša nastupao za AC Milan, Eintracht, Veronu, RB Leipzig, Fiorentinu i RNK Split. Za reprezentaciju Hrvatske postigao je tri gola u 42 nastupa, ali već je tri godine van sastava.

Sada je i na klupskoj sceni u problemu. Sreća je pa mu je ime još uvijek zvučno, ali teško da će ga neki vrhunski tim angažovati nakon svega što se dešavalo u Turskoj.

Top Komentari

plemic
njegov je cilj uzeti pet milijunćića ...
0 0
Krivaja Zavidovići
Totalno je van forme, ne bi ga ni Hajduk uzeo. Neka pokuša u RNK Split :):):)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi