Kontroverzni Hrvat je danas opet zakucan za dno, znao je šta mu se sprema i donio je krupnu odluku

Samo je jedan izlaz

Kontroverzni Hrvat je danas opet zakucan za dno, znao je šta mu se sprema i donio je krupnu odluku

Admin Čaušević

Hrvatski "dečko od skandala" je opet zakucan za dno. I to od vlastitog trenera. Nakon posljednjih dešavanja preokret je nemoguć, a navodno je iskusni fudbaler već donio veliku odluku za svoju karijeru.

Za Antu Rebića u Bešiktašu nema drugog izlaza osim odlaska. Postalo je to sasvim jasno nakon poteza Fernanda Santosa pred utakmicu protiv Konyaspora.

Iskusni trener hrvatskog napadača uopšte nije uvrstio za meč što je jasan znak da više ne računa na njegove usluge i pred Hrvatom je nekoliko teških mjeseci.

Sam Rebić je zaboravio kakav je osjećaj biti starter u prvenstvu Turske. Posljednji put se to desilo početkom decembra u gradskom derbiju i porazu od Fenerbahcea (1:3).

Od tada je Splićanin napravio nekoliko skandala. Kršio je disciplinu, bio je odstranjen s treninga, a kada se vratio u timu opšte se nije previše zalagao.

Oglasi

U posljednjih pet ligaških mečeva računajući i duel protiv Konyaspora Rebić je na tarenu proveo 20-ak minuta, a nakon što je Bešiktaš doveo određena pojačanja Hrvat je i definitivno otpisan.

Turski mediji pišu da je Rebić već bio pripremljen na takav scenarij, navodno ga ne zanima ostatak sezone i već je odlučio gdje će nastaviti karijeru.

Pisanja štampe u Turskoj su takva da je Rebić odlučun da se vrati u Italiju gdje je i proveo dobar dio svoje karijere igrajući za Fiorentinu i Milan.

Prije Santosa, Bešiktaš su o ovoj sezoni vodili Senol Gunes, Burak Yilmas i Riza Calimbay i svi su imali određenih problema sa Rebićem što dovoljno govori o karakteru hrvatskog napadača.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Iako je fantastičan fudbaler 30-godišnjak je u karijeri zbog svog karaktera imao problema praktično u svim klubovima gdje je igrao. Jedini izuzetak se može smatrati Eintracht iz Frankfurta.

Podsjećanja radi, zbog kritikovanja Zlatka Dalića nakon Eura 2020 Rebić je otpisan i u reprezentaciji Hrvatske.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Jedina mu je opcija da Hajduk bude šampion pa da se vrati...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi