Bešiktaš otpustio fudbalera - Skupo ga je koštala "zabranjena aplikacija"

Uzalud je tvrdio da je profil lažan

Bešiktaš otpustio fudbalera - Skupo ga je koštala "zabranjena aplikacija"

Edmir Škorić

Turski fudbalski velikan Bešiktaš je objavio da se razišao s Emirhanom Delibasom, a ovaj 21-godišnjak ne može da vjeruje zbog čega je ostao bez kluba.

Crno-bijeli iz Istanbula odlučili su da se rastanu sa Emirhanom Delibasom. Raskinut je ugovor, a turskli klub je to opisao kao "sporazumni rastanak od našeg profesionalnog fudbalera".

Klub mu je zaželio sve najbolje u karijeri, ali mnogi u Turskoj su u nevjerici, jer kako pišu medji u toj zemlji, igrača je koštalo to što je imao profil na aplikaciji za upoznavanje.

"Želio bih se oglasiti zbog glasina koje kruže, to je laž neko je napravio lažni nalog. I želio bih izjaviti da moja lojalnost mom timu ne može biti upitna. Bešiktaš je odgovornost za mene, vaša ljubav i podrška uvijek su bili moja najveća motivacija", izjavio je igrač, ali to mu nije pomoglo da se spasi otkaza.

Iako je u januaru napunio 21 godinu, na Tinder profilu, zbog koje je dobio otkaz, stoji da ima 24. Ostaje tajna da li je to zaista njegov profil ili lažni, mada je naravno pitanje zbog čega je taj profil toliko zasmetao čelnicima Bešiktaša.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Krilni fudbaler je od danas slobodan igrač. Inače, ponikao je u Bešiktašu i prošao sve omladinske selekcije, s tim da je jednu sezonu proveo na posudbi u Goztepeu.

Ove sezone nije nikako igrao, tek dva nastupa, a čini se da je klub jednostavno tražio bilo kakav razlog samo da ga makne sa platnog spiska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi