Milan konačno doveo željeno pojačanje - platit će ga "samo" 20 miliona eura

Ubrzo zvanično

Milan konačno doveo željeno pojačanje - platit će ga "samo" 20 miliona eura

Edmir Škorić

AC Milan nastavlja sa ljetnim akvizicijama, a posljednje pojačanje u nizu dolazi iz španske La Lige.

Yunus Musah, nogometaš Valencije, karijeru definitivno nastavlja u Milanu, koji je za njegove usluge platio 20 miliona eura uključujući i bonuse.

Sljedeće sedmice bit će obavljeni ljekarski pregledi, a igrača sa italijanskim divom čeka ugovor na pet godina. Postat će drugi Amerikanac koji će se pridružiti Rossonerima nakon Christiana Pulisica. On će pojačati vezni red Milana.

Milan bi sada trebao obratiti pažnju na poziciju lijevog beka jer je odlazak Fodea Ballo-Tourea neizbježan. Baselov Riccardo Calafiori, bivši igrač Rome, navodno je prva meta i ostaje za vidjeti može li se postići dogovor.

[related]https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1685594740790603779[/related]

Također, vjeruje se da Milan neće stati sa pojačanjima. Traže još jednog štopera, dva beka, još jednog centarfora i možda još jednog igrača u sredini terena.

Sedmerostruki evropski prvak je prethodno već doveo Pulisicai Loftus-Cheeka iz Chelseaja, Tijjanija Reijndersa iz AZ Alkmaara, Samuela Chukwuezea iz Villarreala, te Noaha Okafora iz Salzburga. Vrijedi istaći da je Luka Romero kao slobodan stigao iz Lazija, kao i iskusni golman iz Atalante Marco Sportiello.

Najveći gubitak svakako je odlazak Sandra Tonalija, koji je Newcastleu prodan za 64 miliona eura. Zlatan Ibrahimović je okončao karijeru, a Matteo Gabbia je završio u Villarrealu kao dio posla oko transfera Chukwuezea. Ante Rebić na korak je od transfera u Bešiktaš.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čini se da je Milan već formirao dobar tim i uz neke trenutne zvijezde koje ima, mogao bi ponovo biti jako konkurentan u Italiji u borbi za Scudetto, koji mu je preoteo Napoli prošle sezone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi