Najveća želja Ismira Mirvića ipak neće na klupu FK Sarajevo

Šimundža rekao 'ne'

Najveća želja Ismira Mirvića ipak neće na klupu FK Sarajevo

Midhat Šljivak

FK Sarajevo još uvijek je u potrazi za trenerom koji će zamijeniti Mirzu Varešanovića, a gotovo je sigurno da na klupu Bordo tima neće sjesti slovenački stručnjak Ante Šimundža. Slovenci pišu da je 51-godišnji trener odbio mjesto trenera tima s Koševa iako je on bio najveća želja prvog čovjeka kluba Ismira Mirvića.

Ante Šimundža neće sjesti na klupu FK Sarajevo. Slovenački mediji pišu da je 51-godišnji trener razgovarao s prvim čovjekom Bordo kluba Ismirom Mirvićem, ali da je na kraju ipak odlučio odbiti ponudu s Koševa.

Šimundža je imao konkretnu ponudu s Koševa. Odlučio je uzeti nekoliko dana da razmisli, no zatim je odlučio da se zahvali na ponudi i on neće preuzeti Bordo klub.

Ovaj stručnjak je bio najveća želja prvog čovjeka kluba Ismira Mirvića. Međutim, sada će u Bordo klubu morati potražiti čovjeka koji je spreman da preuzme užarenu klupu.

Kao nasljednici Mirze Varešanovića spominju se Željko Kopić i Bruno Akrapović. Razgovori su trenutno u toku, a navijači tima s Koševa nestrpljivo čekaju kada će trener biti konačno imenovan.

Oglasi

Podsjetimo, Mirza Varešanović je ostavku dao nakon što je klub ispao od Torpeda u 1. pretkolu Konferencijske lige, a nakon njega klub je napustila i direktorica Ajla Alimanović.

Ulogu privremenog trenera preuzeo je Mensur Dogan. Tako će biti sve dok klub ne nađe trenera koji je spreman da počne s ozbiljnim poslom.

Bordo tim je pod vodstvom Dogana poražen u prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine od Sloge Meridian iz Doboja s 2:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Narednog vikenda Sarajevo će biti oslobođeno obaveza u prvenstvu jer će duel 2. kola protiv banjalučkog Borca biti odložen.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amaru
Moja zelja Husref i da americki krmak ide u pm pa makar i kantonalnoj zavrsili... Odlazi krmetino debela i povedi pene viverose, ostavi samo zenu
4 7
Ajax11
Mirviču dragi, zovi Papeta i daj mu sve što trazi! Kada bi njega uspjeo dovesti, Koševo bi non stop bilo rasprodato
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi