Dogan: Kriza je očigledna, nadam se da će novi trener što prije doći

Sarajevo razočaralo protiv Sloge

Dogan: Kriza je očigledna, nadam se da će novi trener što prije doći

Samir Mlaćo

Nakon Vlade Jagodića, riječ je dobio i privremeni trener FK Sarajevo Mensur Dogan.

Dogan neće ostati na klupi i jasno je to najavio.

"Na našu žalost, prvenstvo smo otvorili porazom. Nismo se vratili ovom utakmicom nakon ispadanja iz Evrope, a želja je postojala. Pokazalo se kao velika mana branjenje prekida i tu smo opet napravili grešku. Znali smo da imaju visoke igrače, dali smo našim igračima konkretne zadatke, te opet nismo uspjeli. Primili smo dva slična", rekao je Dogan.

Sarajevo nije ni pokazalo viziju u igri.

"Nije baš da nije bilo vizije, kiša je pala te smo rekli igračima da pokušamo sa što više ubacivanja po strani, ali po zemlji. Nismo uspjevali u tome, te smo imali posjed preko 60 posto, ali to nije krunisano većim brojem prilika".

Govorio je i o novom treneru.

"Nadam se da će doći što prije i da razdrma ekipa. Kriza je očigledna. Dan prije utakmice smo saznali da dva igrača ne mogu igrati zbog tri žuta kartona, nismo ni znali. To je nešto novo u bh. nogometu. To opet neće nas opravdati. Pokušali smo sa onim što mislimo da je najbolje, da možemo sa četiri vezna igrača napraviti prevagu. Vjerovali smo da će igra po zemlji biti plodonosna, te nismo imali prilika"., dodao je Dogan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Povreda Aničića?

"Zadnja loža, nije ona povreda što je imao ranije".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
stručnjak samo ovako nastavi.
3 1
Ajax11
Frajer nam još vodi akademiju…on Messia nebi prepoznao da stoji ispred njega ….boze dragi odakle vade ove likove
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi