Albanci se oglasili nakon optužbi bivšeg igrača Borca, tvrde da imaju snimke kao dokaze

Slučaj Ante Živković

Albanci se oglasili nakon optužbi bivšeg igrača Borca, tvrde da imaju snimke kao dokaze

E. Škorić

Stigla je reakcija albanskog Kukesija na optužbe hrvatskog nogometaša Ante Živkovića koji tvrdi da su mu prijetili i nekoliko sati ga držali silom samo zato što je tražio zaostale plaće.

Bivši nogometaš Borca i bijeljinskog Radnika je navodno imao neugodno iskustvo u Albaniji nakon što je zatražio raskid ugovora.

Naime, Živković je na početku sezone napustio ekipu Borca iz Banja Luke, te je svoju sreću odlučio potražiti u Albaniji, tačnije u ekipi Kukesija.

Ispostavilo se da je to bio pogrešan potez za ovog napadača, koji je nakon nekoliko mjeseci provedenih u klubu doživio veoma ružne stvari.

Pomenuti nogometaš se svom klubu obratio pismom, a razlog je bilo višemjesešno kašnjene plate, te to više nije htio da toleriše. Čelnici kluba pozvali su Živkovića na sastanak, ali umjesto da dobije informacije o onome što je tražio, doživio je najgoru situaciju u svojoj karijeri.

Predstavnici kluba su Živkovića držali nekoliko sati u klupskim prostorijama, te su mu uputili brojne uvrede i prijetnje. Ali, tu se sve nije završilo, te je sve kulminiralo fizičkim napadom na Živkovića, koji je na kraju pretučen. Na kraju su čelnici Kukesija silom natjerali Živkovića da potpiše raskid ugovora, a u suprotnom ga nisu htjeli pustiti da napusti prostorije.

“Nogometni klub Kukesi odbacuje sve optužbe koje je u medijima objavio nogometaš Ante Živković za prijetnje i nasilje od strane kluba! Napadač Živković iz kluba je obaviješten da nije u klupskim planovima te je pozvan na raskid suradnje sukladno ugovoru. Na taj način klub je nogometašu isplatio iznos predviđen ugovorom za raskid suradnje.

Budući da je klub otpustio nogometaša kao nepoželjnog, Živković je iznio neutemeljene optužbe na račun Kukesija, pokušavajući narušiti imidž.

Zbog danih izjava i izrečenih optužbi klub Kukesi će se obratiti višim instancama za narušavanje imidža. Za to FK Kukesi jamči da je sve što se dogodilo dokumentirano filmskim snimkama i da će dokazi biti stavljeni u službu nadležnih tijela.

Klub Kukesi je godinama bio korektan klub s nogometašima i ne samo to, nikada ne može dopustiti da nogometaš koji je otišao pokušava pokvariti imidž kluba", objavljeno je iz albanskog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi