Čelnici albanskog kluba prijetili bivšem igraču Borca, na kraju je izvrijeđan i pretučen

Sve zbog ugovora

Čelnici albanskog kluba prijetili bivšem igraču Borca, na kraju je izvrijeđan i pretučen

E. Oštraković

Bivši nogometaš Borca iz Banja Luke, te bijeljinskog Radnika, Ante Živković doživio je užasno iskustvo u Albaniji i to od strane čelnika Kukesija nakon što je tražio raskid ugovora.

Naime, Živković je na početku sezone napustio ekipu Borca iz Banja Luke, te je svoju sreću odlučio potražiti u Albaniji, tačnije u ekipi Kukesija.

Ispostavilo se da je to bio pogrešan potez za ovog napadača, koji je nakon nekoliko mjeseci provedenih u klubu doživio veoma ružne stvari.

Pomenuti nogometaš se svom klubu obratio pismom, a razlog je bilo višemjesešno kašnjene plate, te to više nije htio da toleriše.

U toku jučerašnjeg dana čelnici kluba pozvali su Živkovića na sastanak, ali umjesto da dobije informacije o onome što je tražio, doživio je najgoru situaciju u svojoj karijeri.

Predstavnici kluba su Živkovića držali nekoliko sati u klupskim prostorijama, te su mu uputili brojne uvrede i prijetnje.

Oglasi

Ali, tu se sve nije završilo, te je sve kulminiralo fizičkim napadom na Živkovića, koji je na kraju pretučen.

Na kraju su čelnici Kukesija silom natjerali Živkovića da potpiše raskid ugovora, a u suprotnom ga nisu htjeli pustiti da napusti prostorije.

Nakon nekoliko sati bivši nogometaš Borca je uspio napustiti klupske prostorije, te je odmah krenuo nazad u Hrvatsku.

Bio je svjestan toga da je njegova sigurnost pod velikim upitnikom, te je htio da što prije sve ostane iza njega.

Sve su prenijeli iz Sindikata profesionalnih fudbaler, te su odmah pokrenuli postupak pred FIFA-om u nadi da će dokazati da je Živković bio prisiljen da potpiše raskid ugovora.

Živković je u dresu Kukesija odigrao devet utakmica, te je postigao dva gola, ali glavni razlog njegovog postupka jesu neisplaćene plate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi