Navijači Manchester Uniteda izbezumljeni zbog strijelca gola za prolazak dalje u FA Cupu

Nekako je izbačen niželigaš

Navijači Manchester Uniteda izbezumljeni zbog strijelca gola za prolazak dalje u FA Cupu

O. Lekić

Manchester United je prošao u peto kolo FA Cupa nakon što je sa 4:2 u gostima pobijedio niželigaša Newport. Mnogi navijači Crvenih đavola su iznenađeni zbog strijelca jednog od golova. 

United je odlično ušao u meč i činilo se da je sav posao završen u prvih 20-ak minuta pošto su golove postigli Fernandes i Mainaoo za laganih 0:2.

Ipak, Newport koji nastupa u četvrtom rangu engleskog fudbala se nije predavao. Morris je do kraja prvog dijela smanjio na 1:2.

Na startu drugog dijela uslijedio je novi hladan tuš za goste sa Old Trafforda pošto je Evans zabio 2:2 za oduševljenje domaće publike.

U 68. minuti šok i nevjerica. Nakon odbijene lopte Antony zabija za 2:3 i novo vodstvo Uniteda.

Za Brazilca koji je plaćen skoro 100 miliona eura je to bio tek prvi gol u sezoni zbog čeka su mnogi iznenađeni.

Pobjeda gostiju je potvrđena duboko u sudijskoj nadoknadi kada je Hojlund postavio konačan rezultat utakmice i prolazak dalje Uniteda.

Crveni đavoli će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Bristol City - Nottingham Forest. Oni će ponavljati svoj meč.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi