Anthony Martial stigao, potpisuje veoma brzo i kreće u napad na titulu!

Sevilla dovela Francuza

Anthony Martial stigao, potpisuje veoma brzo i kreće u napad na titulu!

E. Škorić

Francuski napadač Anthony Martial napustio je Manchester.

Martial je još ranije zatražio od Manchester Uniteda da ga pusti ove zime jer nije zadovoljan minutama i na kraju je odlučeno da može promijeniti sredinu.

Povezivao se sa Barcelonom, Newcastleom i Juventusom, no United ih je udaljio svojim zahtjevima jer je tražio šest miliona eura za šestomjesečnu pousdbu, te da preuzmu i platu Francuza.

Ipak, na kraju se javila Sevilla, prihvatila sve zahtjeve i Manchester Uniteda i igrača, pa je postignut dogovor o pozajmici do kraja sezone.

Martial je ove sezone nastupio na tek 11 utakmica za Manchester United i postigao jedan gol.

U Manchester je došao 2015. godine iz Monaca, a ugovor s Crvenim vragovima veže ga do ljeta 2024. godine, kada će napuniti 28 godina.

Danas je Martial stigao u Sevillu, tako da će veoma brzo i zvanično postati posudbeni igrač drugoplasirane momčadi španske La Lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 Sevilla je trenutno najozbiljniji konkurent Realu u borbi za titulu. Andalužani su samo četiri boda ispod Kraljeva nakon 22 kola, a ta razlika je mogla biti i manja, no tim Julena Lopeteguija nije uspio da pobijedi Celtu Vigo na svom terenu prošlog vikenda.

Top Komentari

user1614932756
Nije do tebe jarane sretno united je *****a od kluba
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi