Antoine Griezmann objasnio zbog čega je došao u Barcelonu
Griezmann je danas obavio ljekarske preglede

Francuz bi danas trebao biti predstavljen na Camp Nou

Antoine Griezmann objasnio zbog čega je došao u Barcelonu

S. Pašalić

Antoine Griezmann je u petak i zvanično postao novi igrač Barcelone.

Nakon što se dugo pisalo o njegovom potencijalnom prelasku u katalonski tim, to se na kraju i desilo te je Barcelona platila njegovu klauzulu od 120 miliona eura.

Francuz je proveo pet godina u Atletico Madridu, te je odlučio da napravi iskorak u svojoj karijeru, a to potvrđuje i njegova izjava nakon dolaska u Barcelonu.

"Vrlo sam sretan, uzbuđen i željan raditi s ekipom. Ovdje me čekaju novi izazovi i ciljevi koje se nadam da ću ispuniti. Cilj je osvojiti sve. Prvenstvo, kup i Ligu prvaka. Htio sam doći ovdje"

"Nekad morate donijeti teške odluke, ali igrati s Messijem u ekipi će biti velika radost. Ovo je veliki klub. Želim raditi, ali i zabavljati se na terenu i izvan njega te uživati sa saigračima", rekao je Griezmann.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Griezmann je prošle sezone odigrao 48 utakmica u dresu Atletica i postigao 21 gol. Barcelona bi danas trebala predstaviti Francuza na Camp Nou, a zanimljivo je da navijačima neće biti omogućen ulazak na stadion.

U katalonskom klubu strahuju da bi on mogao biti izviždan jer je prošle sezone u posljednji tren odustao od prelaska u Barcelonu, ali i zbog toga što je odbio pojaviti se u dokumentarcu Gerarda Piquea, a iz tog razloga je prošle sezone izviždan na Camp Nou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi