Griezmann može igrati 29, a zabio je u 101. minuti: Barcelona neće dobiti ni euro, poznato je zašto

Francuz u neobičnoj poziciji

Griezmann može igrati 29, a zabio je u 101. minuti: Barcelona neće dobiti ni euro, poznato je zašto

Admin Čaušević

Antoine Griezmann je u igru ušao u 61. minuti meča Lige prvaka između Atletico Madrida i Porta, a gol za pobjedu je zabio u 11 minuti sudijske nadoknade. 

Griezmann je ove sezone upisao pet nastupa, a svaki put je u igru ušao nakon što bi na semaforu istekao 60. minut.

Francuski napadač se nalazi na posudbi iz Barcelone te u ugovoru postoji klauzula da će ga Atletico morati otkupiti ukoliko na utakmicama bude igrao više od 30 minuta.

Ukoliko se to desi Jorgandžije će morati aktivirati klauzulu te će biti primorani da kupe Griezmanna za iznos od 35 miliona eura.

"Znate me deset godina, uvijek sam bio klupski vojnik i takav ću uvijek biti", kazao je Diego Simeone prije nekoliko dana.

Oglasi

Po drugi put u posljednja tri mena Griezmann je ušao sa klupe i zabio je za pobjedu. Protiv Porta je to uradio u 101. minuti.

U igru je ušao u 61. minuti, a gol je zabio 40 minuta poslije ulaska. Međutim klauzula neće biti aktivirana i u Barceloni su već svjeni toga.

Naime, prema ugovoru za provedeno vrijeme na terenu se ne računa sudijska nadoknada te Grizemann ne smije igrati duže od 30 minuta regularnog dijela.

Na posljednjih pet utakmica Griezmann je ulazio u igru u 62., 62., 64., 63. i 61. minuti. Poslije duela protiv Porta javno je kazao da bi volio više igrati.

"Jasno je da bi volio igrati više, zato moram maksimalno iskoristiti minute koje dobijem da igram", kazao je 31-godišnjak poslije duela protiv Porta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi