Grupa smrti loše je krenula po Inter i Džeku, Lewandowski postigao prvi hat-trick za Barcelonu

Liga prvaka

Grupa smrti loše je krenula po Inter i Džeku, Lewandowski postigao prvi hat-trick za Barcelonu

Eldar Ganibegović

Grupa C u kojoj se nalaze Bayern, Inter, Bacelona i Viktorija definitivno je grupa smrti ove sezone.

Večeras su odigrane utakmice prvog kola u ovoj grupi. U derbiju je Bayern kao gost s 0:2 savladao Inter, dok je Barcelona na Camp Nouu s 5:1 razbila Viktoriju.

Bayern je u Milanu ušao jako ofanzivno u susret, no isticao se Onana na golu Intera. Ipak, kapitulirao je u 25. minuti, kada ga je Leroy Sane zaobišao i postigao pogodak za vodstvo Bavaraca. Gol pogledajte klikom OVDJE

Najbolju šansu za Inter je u prvom poluvremenu imao Edin Džeko kada je glavom nakon kornera šutirao snažno, ali pored gola.

Edin Džeko je imao dobru šansu i na otvaranju drugog dijela kada je iz dobre pozicije šutirao u dobro postavljenog Neuera.

Minuta je bila 63. kada je Bayern tražio penal nakon igranja rukom dvojice igrača Intera, no najstrožiju kaznu nisu dobili. Ipak, samo dvije minute kasnije posao završava Sane.

Oglasi

Nijemac je i ovaj put odradio najveći dio posla, uputio šut koji ruku na srce nije išao u okvir gola, ali je D'Ambrosio skrenuo loptu u svoju mrežu za konačnih 0:2. Taj autogol pogledajte OVDJE

Do kraja nije bilo golova, a spomenimo da je Edin Džeko igrao do 71. minute kada ga je zamijenio Correa koji je u 83. minuti postao tragičar Intera promašivši veliki zicer. Na kraju se može reći da je Onana bio i najbolji igrač Intera s obzirom na broj intervencija koje je imao.

Barcelone što se tiče, Blaugrana je odmah u startu tražila penal, no nakon intervencije VAR-a ustanovljeno je da nema elemenata za to.

Ipak, nakon nepunih 13 minuta igre rezultat na semaforu 1:0. Kessie je postigao prvijenac za španski tim. OVDJE pogledajte taj gol. 

Penal je dosuđen za Plzen u 24. minuti, ali ga je VAR poništio. Deset minuta nakon toga Lewandowski postiže prvi gol za Barcelonu u Ligi prvaka. Pogledajte ga OVDJE. 

Oglasi

Pedri je propustio dobru šansu u 41. minuti, da bi Sykora smanjio na 2:1 tri minute kasnije. VAR je provjeravao je li bilo ofsajda, nije ga bilo i gosti su mogli proslaviti gol.

Ipak, slavlje nije dugo trajalo jer svoj drugi, a Barcelonin treći večeras, u nadoknadi postiže Robert Lewandowski. Taj gol Poljaka pogledajte OVDJE

Češki tim je mogao do 3:2 u 65. minuti kada je Chory propustio kolosalnu šansu, a onda je Lewandowski postigao sjajan gol za 4:1 i svoj prvi hat-trick u dresu Barcelone. OVDJE pogledajte tu ljepoticu od gola. 

Posao na ovoj utakmici je završio Feran Torres u 71. minuti.

Naredne mečeve u ovoj grupi gledat ćemo već sljedeće sedmice. Za šest dana Bayern će dočekati Barcelonu, dok će Inter u goste kod Viktorije Plzen. 

Treba reći da je Viktorija Plzen uz Manchester United klub kojem je Džeko najviše zabijao u karijeri, ukupno po devet golova, pa se nadamo da će Dijamant u istom ritmu nastaviti i u utorak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 1. kolo, grupa C:

Inter - Bayern 0:2
Barcelona - Viktoria Plzen 5:1

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Ljudi stvarno previse pridajete znacaja tom moronu kennyu..
11 0
Edin Merlin
LOOSERPOOL
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti