Antologijska odluka: Barcelona Iniestu dovela zbog zabavnog parka, danas će za njim plakati

U iščekivanju vanredne pressice

Antologijska odluka: Barcelona Iniestu dovela zbog zabavnog parka, danas će za njim plakati

Javili smo im se kad je Andres imao 12 godina. U to vrijeme Realovi su talenti živjeli u unajmljenim stanovima, samo smo mi imali kamp.Da nije bilo izleta u vodeni park, Andres Iniesta možda nikad ne bi potpisao za Barcelonu!

A više od 20 godina nakon tog izleta u PortAventura World, povijest je ispisana, veznjak je pronašao svoje mjesto u analima nogometa kao jedan od najvećih na svojoj poziciji i jedan od rijetkih koji je zabio gol za pobjedu u finalu svjetskog prvenstva.

Skaut koji je otkrio tada tinejdžera Iniestu i doveo ga u Barcelonu otkrio je da nije sumnjao kako će Andres zadiviti Nou Camp, piše Goal.com.

Iniesta će s 33 godine na kraju sezone napustiti Barcelonu nakon više od dva desetljeća. Stigao je 1996. kao 12-godišnjak. Uočio ga je skaut Joan Martinez Vilaseca i uvjerio ga da iz Albacetea dođe u Blaugranu.

"Otkrili smo ga za vrijeme turnira Brunete, Albert Benaiges bio je naš trener omladinskog pogona i javio nam je za Iniestu, te smo počeli istraživati i došli pogledati ga", rekao je Vilaseca za Goal .

"Posjedovao je čudesnu tehniku, brzo odlučivao i imao sjajan pregled igre - baš sve što smo tražili od mladog veznog igrača."

"Nije bilo lako dovesti ga u Barcelonu, ali sudbina je htjela da se u omladinskom Kupu kralja sučele Barca i Albacete, pa smo ponovno otišli do njegove obitelji. Njegov nam je otac rekao da je Andres još vrlo mlad i shvatili smo to, ali sam mu naglasio da je toliko dobar da će mu ponude stalno stizati i neka ima na umu da smo mi uvijek zainteresirani da nam dođe."

A onda su Vilaseca i Barcelona iskoristili posjet obitelji Iniesta jednom od najpoznatijih zabavnih parkova u Španjolskoj da zaključe dogovor.

"Bili smo prvi klub koji je pokazao interes za Andresa i pozvali smo obitelj da posjete La Masiju ako ikad dođu u Barcelonu."

"Nakon nekoliko tjedana njegov me otac nazvao i rekao da idu na izlet u Port Aventura park, pa smo ih pozvali u La Masiju."

"U to vrijeme, mlade Realove zvijezde živjele su u unajmljenim stanovima, a ne u kampu, a ranije smo pobjeđivali Real u borbi za talente iz tog razloga, pa smo tako doveli, recimo, Ivana de la Penu."

"Ručali smo u La Masiji i dopalo im se, bili smo jedina akademija koja je imala i smještaj. Nekoliko dana kasnije Iniestin nas je otac nazvao i rekao da prihvaćaju ponudu."

Nakon 18 godina i gotovo 700 seniorskih utakmica, osam naslova prvaka Španjolske i četiri titule Lige prvaka, putovanje koje je počelo izletom u Port Aventura došlo je do kraja.

Vilaseca priznaje da mu je teško vidjeti Andresa kako odlazi, ali sretan je što to čini na svom vrhuncu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Iniesta je kompletan igrač: može biti fantastičan u sredini, na krilu, a to mogu rijetki igrači na ovoj razini. Još nije rekao posljednju u Španjolskoj, a takvi igrači nisu naviknuti igrati sporedne uloge."

"Bit će tužno, ali odlazi dok je najbolji."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi