Griezmannu se usijao telefon: Fudbaleri Barce ga zovu na Nou Camp!

Može li Atletico zadržati sjajnog napadača?

Griezmannu se usijao telefon: Fudbaleri Barce ga zovu na Nou Camp!

Već odavno se špekuliše da će sjajni Antoine Griezmann ovog ljeta napustiti Atletico Madrid, a da je trenutno najbliži prelasku u Barcelonu, pa su pojedini španski mediji ovaj transfer već proglasili završenim.

Sada su novinari španskog Sporta otkrili da su i fudbaleri Barce krenuli u svojevrsnu kampanju kako bi se pobrinuli da francuski napadač zaista obuče dres katalonskog giganta već predstojećeg ljeta.

Navodno je nekoliko najvećih zvijezda Barce oduševljeno idejom da bi im se u ekipi mogao pridružiti i Griezmann, te su počeli Francuzu slati veliki broj poruka ne bi li ga ubijedili da zaista izabere Nou Camp kao svoju narednu destinaciju.

Španski Sport je čak precizirao da Griezmannu poruke od fudbalera Barce stižu putem aplikacije WhatsApp, te da je njihov sadržaj uglavnom - "dođi u Barcu!"

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, navodno je Barca pristala "igrati pošteno", te su u taboru Katalonaca odlučili na stupati u kontakt sa Griezmannom dok on sam ne odluči da li želi napustiti Atletico. Međutim, to se očigledno odnosi samo na službene kanale, dok su igrači Barce odlučili krenuti u "ofanzivu".

Barcelona vjerovatno neće dugo morati čekati na Griezmannovu odluku s obzirom da je Francuz odlučio istu napraviti prije početka Svjetskog prvenstva kako transfer saga ne bi zasjenila nastupe Trikolora u Rusiji. Treba istaći i da su u Atleticu spremni Girezmanna učiniti najplaćenijim igračem u historiji ovog kluba ne bi li ga ubijedili da ostane, ali nije poznato da li će ta ponuda biti dovoljno primamljiva da Francuza zadrži u glavnom gradu Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi